hirdetés
Belföld

4544-re emelkedett a hazánkban azonosított koronavírusos betegek száma

hirdetés
Kilenc újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, amivel 4544 főre emelkedett a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.
Védőmaszk
Kilenc új fertőzöttet azonosítottak (Forrás: pixabay.com / Juraj Varga)
hirdetés

Az elhunytak száma nem emelkedett – továbbra is 597 fő –, míg a gyógyultaké 3413-ra nőtt – derül ki a koronavírusról tájékoztató kormányzati portál híre alapján.

Az aktív fertőzöttek 36 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, illetve a gyógyultak 44 százaléka budapesti. Kórházban jelenleg hetvennégy koronavírusos beteget ápolnak, akik közül heten vannak lélegeztetőgépen.

hirdetés

A közleményben kiemelik, hogy a járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. A cél a vírus a határon kívül tartása, valamint a további szigorítások és korlátozások elkerülése. 

„Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk”

– ismertetik.

Ezzel kapcsolatosan megjegyzik azt is, hogy a beutazási korlátozások bevezetése óta nőtt a hatósági házi karanténban lévők száma. Jelenleg 7657 személy van házi karanténban, s nemrégiben az Operatív Törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte fel a rendőrséget.

Aki az országba visszatérve mentesülni szeretne a karantén alól, két negatív PCR-tesztre lesz ehhez szüksége, melyet a saját költségén kell elvégeztetnie. 

Bővebben ezzel kapcsolatosan az alábbi weboldalon keresztül lehet tájékozódni: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/infografikan-az-orszagba-valo-belepes-es-hatosagi-hazi-karanten-alol-valo-mentesites.

Általános szabályként továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben és a tömegközlekedésben, valamint továbbra sem tartható 500 fő feletti zenés, táncos rendezvény.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019