hirdetés
Belföld

A hétvégén 800-nál több új fertőzöttet azonosítottak

Legalább az első oltását már 5 840 588 személy kapta meg, akik közül 5 545 538-an a második, 512 ezren pedig a harmadik oltásukat is felvették.

A hétvégén 800-nál több új fertőzöttet azonosítottak
hirdetés

Az elmúlt három nap folyamán 873 új fertőzöttet igazoltak, amivel a járvány kezdete óta összesen 815 605-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Tizenkét beteg elhunyt, így 30 098 főre emelkedett az áldozatok száma. A gyógyultak immár 779 005-en, míg az aktív fertőzöttek 6 502-en vannak jelenleg – írják a koronavirus.gov.hu oldalon megjelent közleményben.

Kórházban 266 koronavírusos beteget ápolnak, akik közül harmincnégyen vannak lélegeztetőgépen.

A közleményben felhívják a figyelmet arra, hogy a delta vírusvariáns több európai országban, így hazánkban is terjed. Az oltás ugyanakkor minden más védekezési módszernél hatékonyabb, s a beoltottak alig 1 százaléka betegszik meg, valamint az oltottaknál az esetleges betegség lefolyása is jóval enyhébb.

Aki még nem tette meg, regisztrációt követően foglalhat időpontot az oltásra, vagy a háziorvosánál is kérheti a vakcinát.

Továbbra is igényelhető a harmadik oltás is, amely mindenek előtt az idősek, valamint a krónikus és legyengült immunrendszerű betegek számára ajánlott.

(A borítókép forrása: MTI/Rosta Tibor)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés