hirdetés
Belföld

Aggódnak életükért a nagykanizsai „halálház” lakói

hirdetés
A nagykanizsai Platán sor egyik társasházában igen gyakoriak a daganatos betegség okozta halálesetek, és a lakók ezért egyértelműen a ház pincéjében elhelyezett trafót teszik felelőssé. Többen nagyon is költöznének onnan, de a lakások „eladhatatlanok”.
Áram
A lakók szerint a betegségeket az elektromos sugárzás okozza (Forrás: pixabay.com / Michal Jarmoluk )
hirdetés

Az érintett épület pincéjében található az a trafó, amely az utcai lámpák és a környező házak áramellátását biztosítja. Az áramellátó vállalat már bevizsgáltatta a trafóállomást, és sem ők, sem a tisztiorvosi szolgálat nem talált olyasmit, ami indokolta volna a trafó átköltöztetését. Csakhogy a Blikk cikke szerint a ház lakói közül többen betegednek meg daganatos betegségekben. 

A hozzátartozók egyértelműen a trafó okozta elektromágneses sugárzást teszik felelőssé a házban szokatlanul gyakori daganatos betegségekért, a szakemberek azonban úgy vélik, hogy a sugárzásnak nincsen káros hatása az egészségre. 

hirdetés

A lapnak egy neve elhallgatását kérő lakó elmondta, hogy előbb két lakó halála keltette fel bennük a gyanút, de akkor kezdtek igazán pánikba esni, amikor sorra újabb öt daganatos megbetegedés okozta haláleset következett be a ház lakóinak körében. 

Egy másik lakó megjegyezte azt is, hogy költözne ugyan, de eladhatatlanok a lakások. 

„Miután eltemettem az édesanyámat, a földszinten élő házaspár is megbetegedett. Az új lakók utólag jöttek rá, hogy egy trafóállomás zümmög az ágyuk alatt. Csapot-papot hátrahagyva kiköltöztek külföldre”

– fogalmazott az ötvennyolc éves férfi.

A Blikk felveti, hogy a ház közelében fekvő réten is lehetne hely a lakókban félelmet keltő trafóállomásnak, csakhogy mivel a rét szélén óvoda található, ezért nem tervezik a gép átköltöztetését. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019