hirdetés
Belföld

Alagutat vájtak a földbe migránsok a déli határnál

hirdetés
Több tíz méter hosszú alagutakat ásva próbálkoztak illegális bevándorlók az ország területére jutni. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az egyik alagút huszonegy, a másik pedig harmincnégy méter hosszan nyúlik a föld alatt.
Alagút
Két alagutat is felfedeztek már a déli határ mentén (Forrás: police.hu)
hirdetés

A rendőrség közleményében fényképeket is megosztott az alagutakról, amelyeket a migránsok az illegális határátlépés céljából alakítottak ki. Egyúttal felhívják a figyelmet arra is, hogy a tavalyi évhez képest 2019-ben érezhetően növekedett a migrációs nyomás, és az elmúlt hetekben még drasztikusabban emelkedett azoknak az illegális bevándorlóknak a száma, akik a déli határszakaszon próbáltak az országba jutni. 

Az már nem ismeretlen tény, hogy az illegális határátlépésre készülő migránsok változatos módszerekkel próbálkoznak a kerítés átmászásától és átvágásától kezdve egészen a kézi erővel ásott, belső támasztószerkezet nélküli alagutakig, amelyek azonban az alagutak készítőire és használóira egyaránt életveszélyesek lehetnek.

hirdetés

Az ásott járatokat a déli határszakaszon szolgálatot teljesítő járőrök fedezték fel Ásotthalom és Csikéria térségében, s míg az ásotthalmi alagútnál negyvennégy migránst tartóztattak fel, addig a másik ilyen létesítménynél nem történt sikeres átlépés. 

A közlemény szerint az alagutakat gondosan álcázták, így például a ki- és bejáratokat növénnyel takarták, aminek ellenére a rendőrök hamar felfedezték a járatokat, és gondoskodtak a betemetésükről. 

A rendőrség és a honvédség továbbra is garantálja Magyarország és az EU külső határainak védelmét – zárják a közleményt. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019