Belföld

Az oltott, egészséges munkavállaló nem kerül karanténba kontaktként

Amennyiben az egyik munkavállalónál bebizonyosodik a koronavírussal való fertőzöttség, úgy munkatársai közül azok nem számítanak karanténra kötelezett kontaktszemélynek, akiknek nincsenek tüneteik, egészségesek, és már be vannak oltva a vírus ellen.

Az oltott, egészséges munkavállaló nem kerül karanténba kontaktként
hirdetés

Az őszi időszakban egyre gyakoribbak a felső légúti megbetegedések, mindeközben viszont a járványadatok is emelkedőben vannak. Kérdés, hogy a különböző vállalatok mit tudnak kezdeni a helyzettel, a tapasztalat azonban az, hogy a józan észt követve igyekeznek eljárni az olyan esetekben, amikor egy-egy munkavállalónál tünetek jelentkeznek, s a háziorvos szakértelmében bízva döntenek.

Az RTL Klub Híradó riportjában megszólaltatták Parragh Lászlót is, aki szerint nincsen protokoll, és mindenki arra törekszik, hogy fenntartsa a működőképességét.

A csatorna érdeklődésére a Nemzeti Népegészségügyi Központ közölte, hogy amennyiben egy munkavállalónál bármilyen megbetegedésre utaló jel, így például láz, köhögés, tüsszögés, orrfolyás vagy hasmenés jelentkezik, úgy javasolt az orvoshoz fordulni.

Amennyiben pozitív a koronavírus-teszt, úgy továbbra is 10 napos karanténba kell vonulnia a munkavállalónak, még ha oltott is, viszont az oltásban részesült egészséges kontaktszemélyek esetében már nem kötelező a karantén.

hirdetés
<div style="width: 100%; height: 0px; position: relative; padding-bottom: 56%;"><iframe src="https://embed.rtl.hu/embed/1738051?autoplay=0" frameborder="0" allowfullscreen="true" style="width: 100%; height: 100%; position: absolute;"></iframe></div>

(A borítókép forrása: pixabay.com)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés