hirdetés
Belföld

Befejezték a nyomozást egy tavalyi gyilkossági ügyben

hirdetés
Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel öltek meg tavaly előtt év végén egy 56 éves férfit – a rendőrség mostanra befejezte az ügy vizsgálatát, és átadták a keletkezett iratokat az ügyészségnek.
Befejezték a nyomozást egy tavalyi gyilkossági ügyben
hirdetés

Tavaly január negyedikén holtan találtak családtagjai egy 56 éves dunavarsányi férfit saját nappalijában, s mivel akkor a helyszínen nem merült fel bűncselekmény gyanúja, ezért közigazgatási hatósági eljárás indult.

Az elsődleges orvosi vélemény megállapítása szerint a férfi 2019. december 31-én hunyt el.

hirdetés

Az igazságügyi orvosszakértő bevonásával végzett boncolás során ugyanakkor a férfi testén bántalmazásból eredő sérüléseket találtak, így onnantól már emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyt tovább a nyomozás.

A nyomozók 24 óra alatt elfogtak egy Komárom-Esztergom megyei településen több gyanúsítottat – egy nőt és két férfit.

Amint az a rendőrségi közleményből kiderült, akkor a 36 éves B. Krisztián, élettársa a 41 éves N. Károlyné, továbbá a nő fia, a 18 éves N. Tamás ellen indítottak eljárást, miközben a 18 éves férfi barátnője eleinte csak tanúként szerepelt az ügyben.

Csakhogy később kiderült, hogy a most 19 éves N. Nikoletta is részt vett a gyilkosságban, ezért ő, s később egy ötödik személy – egy 15 éves lány – is gyanúsítottként került képbe.

A gyanúsítottak önmaguknak és egymásnak is ellentmondó vallomásai ellenére a nyomozók feltárták, hogy a társaság tagjai 2019. december 31-én este egyikük ismerőséhet látogattak azzal a céllal, hogy megszerezzék a pénzét.

Mivel a férfi önként nem adta a pénzt, ezért nekiestek, ütötték, rúgták, szúrták, majd amikor nem mozdult, összeszedték, amit értékesnek hittek.

A hűtőszekrényből is elvitték az ott talált szalonnát, süteményt, tojást, míg máshonnan ékszereket, kozmetikai cikkeket vittek el, az áldozatukat pedig sorsára hagyták.

Az öt, jelenleg is letartóztatásban lévő gyanúsítottal szemben a Pest megyei rendőrök befejezték a nyomozást, a nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárás iratait átadták az ügyészségnek.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés