hirdetés
Belföld

Búcsúzik az operatív törzs, vége a harmadik hullámnak

Végéhez ért a koronavírus-járvány harmadik magyarországi hulláma, ezzel együtt pedig az operatív törzs is búcsúzik – már, ami a napi sajtótájékoztatókat illeti.

Búcsúzik az operatív törzs, vége a harmadik hullámnak
hirdetés

Galgóczi Ágnes NNK-főosztályvezetője először a már ismert napi járványadatokat ismertette. Ehhez hozzátette, hogy sikerült letörni a járvány harmadik hullámát, s noha a vírus továbbra is itt van közöttünk, a járványhullám véget ért.

Ettől függetlenül arra figyelmeztetett, hogy ősszel újabb járványhullámra is számítani lehet még - derül ki az InfoStart.hu cikkéből.

Galgóczi Ágnes a háziorvosokat kérte, hogy keressék fel azokat, akik regisztráltak az oltásra, de még nem oltatták be magukat, valamint azokat is, akik csak az első oltást vették fel, s másodikat pedig (még) nem.

Az NNK-főosztályvezető emlékeztetett arra is, hogy a 12-15 évesek oltása is kezdetét veszi.

A sajtótájékoztatón Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetőhelyettese megjegyezte, hogy ismét lehet falunapokat tartani, amelyeken legfeljebb 1500 fő vehet részt – nekik viszont nem kell védettségi igazolvánnyal rendelkezniük.

A védettségi igazolványra a zenés-táncos rendezvényeken továbbra is szükség van.

További országokkal; Albániával, Marokkóval és Ukrajnával is született kétoldalú megállapodás a beutazásról, így újabb országok látogathatók a magyar védettségi igazolvánnyal.

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy mostantól nem tart napi tájékoztatót az operatív törzs, adatközlés pedig csak hétköznapokon lesz.

(A borítókép forrása: pixabay.com / MTI/Rosta Tibor)


hirdetés

További híreink