hirdetés
Belföld

Csökkent a fertőzöttek száma

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy hosszú idő után először csökkenést lehetett megfigyelni a fertőzöttek számában.

Csökkent a fertőzöttek száma
hirdetés

Az NNK osztályvezetője elmondta, hogy az elmúlt héten 35 413 fertőzöttet regisztráltak, vagyis 13 334-gyel kevesebbet, mint a megelőző héten. A fertőzöttek átlagéletkora 46 év, s a nők aránya 57 százalék volt – derül ki az InfoStart.hu cikkéből.

A fertőzöttek 14 százalékát Budapesten, 13 százalékukat pedig Pest megyében regisztrálták, s miközben országosan 27, addig e két területen 37, illetve 35 százalékkal mérséklődtek a számok.

Emellett Komárom-Esztergom megyében 45 százalékkal, Tolna megyében pedig 36 százalékkal csökkentek az új fertőződések az elmúlt héten.

A lakosság 30,7 százaléka kapott eddig oltást, és a mai napon azok az óvodai, iskolai dolgozók is kapnak SMS-értesítést, akik az elmúlt két hétvégi oltókörben nem tudtak megjelenni.

A háziorvosoknál továbbra is az AstraZeneca oltásával dolgoznak, míg az oltópontokon jelenleg is folyik a Szputnyik és Pfizer vakcinákkal történő oltás.


hirdetés

További híreink
hirdetés