hirdetés
Belföld

Édesanyja szerint bicskával sebesítette meg kislányát egy osztálytársa

Egy édesanya azt állítja, hogy kilenc éves gyermekét bicskával vágta meg a lány egyik osztálytársa az iskolában, mindeközben az iskola fenntartó azt állítja, hogy a gyermek futkározás közben ütközött éles tárgynak. Az anyuka mindenesetre kifogásolja, hogy nem hívtak mentőt a lányhoz, akinek több centiméter mély sebe keletkezett.
Iskola
A lány korábban egy grafitceruzán veszett össze osztálytársával az anyuka szerint (Forrás: pixabay.com / flockine)
hirdetés

Édesanyjának az iskolából szóltak a kislány sérüléséről, akit végül a nő maga vitt kórházba. Ott összevarrták a sebet, amelyet a zárójelentésben úgy jellemeztek, mint egy három centiméter széles és négy centiméter mély sérülést – számol be cikkében a Blikk.

A lány anyukája azt mondta, belső varratot is kellett tenni a sebbe, mivel olyan mély volt, hogy egészen az izomhártyáig hatolt. A nő elárulta azt is, hogy kislánya először próbálta eltitkolni, mi történt valójában, ezért azt mondta, hogy fennakadt egy kilincsen. 

hirdetés

Arra, hogy a lány nem mond igazat, az édesanya akkor jött rá, amikor a lány többször is belezavarodott a történetbe. Végső soron is a nő szerint lánya a másik gyermeket akarta megóvni az intézettől, és ezért nem rögtön a valóságot mondta el. 

A kislány később már úgy idézte fel a történteket, hogy reggel összeveszett az osztálytársával egy grafitceruzán, később azonban kibékültek. Azt, hogy bicska van a másik lánynál, már napközben is látta, a baj pedig akkor következett be, amikor a másik tanuló néhányakkal összeveszett a lépcsőn szaladgálva. 

A megsérült kislány azt mondta, e vita során került elő a bicska is, és mivel látta, hogy azzal a kezében közeledik felé a másik lány, feltette a kezét – talán éppen ezzel óvva meg az arcát, fejét egy hasonlóan súlyos sérüléstől. 

A szülők már feljelentést tettek az ügyben, s nyomozás is indult. 

A Blikk megkeresésére a fenntartó, a Klebelsberg Központ az esettel kapcsolatosan azt írta, hogy „a hírekkel ellentétben” az iskolában a lányt nem késsel sebezte meg egy társa, hanem futkosás közben szaladt neki egy elvékonyodó végű kilincsnek, ami a felkarján sérülést okozott. 

„Az intézményvezető megtette a szükséges intézkedéseket és értesítette a szülőt telefonon, aki kérte, hogy ne hívjanak mentőt. Az iskola az esetről feljegyzést készített”

– fogalmazott a fenntartó, valamint hozzátette, hogy a szülő az orvosi látleletet a Facebookon is közzétette, amelyen „egyértelműen látszik”, hogy nem a valóságnak megfelelő információkat osztott meg.

Bűncselekményre utaló körülmény a Klebelsberg Központ szerint nem állt fenn. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019