hirdetés
Belföld

Egészen február nyolcadikáig tart a veszélyhelyzet

hirdetés
Egy kedden este megjelent rendelettel a kormány kilencven napra terjesztette ki a veszélyhelyzetet.
Koronavírus
Meghosszabbították a veszélyhelyzet időtartamát (Forrás: pexels.com / Anna Shvets)
hirdetés

Ez azt jelenti, hogy február 8-ig marad a veszélyhelyzet, azonban a jelenleg hatályban lévő korlátozó intézkedések határideje változatlanul december 11. - írja az InfoStart.hu.

A személyi okmányok így csak február 8. után hatvan nappal járnak majd le.

hirdetés

A jelenlegi korlátozó intézkedések közé tartozik a maszkviselés szabályozása, az ingyenes parkolás országszerte, az este 8 óra és reggel 6 óra közötti kijárási korlátozás, az üzletek korai bezárása, a rendezvények tilalma, illetve a nyilvános helyekre vonatkozó gyülekezési tilalom is. 

Ugyancsak ilyen korlátozó intézkedés az amatőr csapatsport tiltása, az esküvők szűk körűre korlátozása, a szórakozóhelyek, színházak, mozik, stadionok, sportcsarnokok, fedett uszodák, múzeumok zárva tartása, a részleges iskolai digitális tanrend, valamint az egyetemi távoktatás és kollégiumzár is.

A jelenlegi rendelkezések értelmében a tanárokat és bölcsődei dolgozókat heti rendszerességgel tesztelik, az egészségügyi dolgozók pedig ingyenesen utazhatnak a tömegközlekedési eszközökön. Emellett bértámogatások és adókedvezmények segítenek a járvány miatt nehéz helyzetben lévőkön.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019