Belföld

Egy 24 éves férfi volt, aki álprofilt használva fenyegette a TV2-t

Egy huszonnégy éves férfi a vád szerint az egyik közösségi oldalon álprofilt hozott létre, amellyel üzeneteket küldött egy televíziós csatorna több dolgozójának, robbantással és személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetőzve.

Egy 24 éves férfi volt, aki álprofilt használva fenyegette a TV2-t
hirdetés

A hamis profilhoz a vádlott jogosulatlanul egy valós, a közösségi oldalt használó személy profilképét töltötte fel – írja a Blikk az ügyészségi közleményre hivatkozva.

A lap szerint a TV2 székházát ki kellett üríteni a fiatalember fenyegetőzése miatt márciusban, miután levelében azt írta a csatorna munkatársainak, hogy amennyiben a riportokban „nem hagyják abba a hazudozást és pánikkeltést” a koronavírus járvánnyal kapcsolatban, „akkor fel fogják robbantani a cég Róna utcai központját."

A vádlott 2021 márciusában az álprofilról fenyegető üzeneteket küldött a csatorna több dolgozójának azt a látszatot keltve, hogy a közeljövőben bármikor számolni kell a közveszéllyel járó esemény bekövetkeztével. A dolgozóknak küldött üzenetekben megfenyegette őket és hozzátartozóikat személy elleni erőszakos cselekmény elkövetésével is.

A rendőrök átkutatták a televízió budapesti székházát, ahol nem találtak robbanószert és robbanóanyagot sem, ugyanakkor a vádlott valótlan fenyegetései alkalmasak voltak a köznyugalom megzavarására. Mindezen felül a valós személy képének használata az álprofilhoz az érintett férfi számára jelentős érdeksérelmet okozott, mivel azt a látszatot keltette, hogy ő követte el a bűncselekményeket.

hirdetés

A vádlottat így a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntettével, zaklatás vétségével, valamint személyes adattal visszaélés vétségével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

Indítványozták továbbá, hogy a férfival szemben egy másik, közveszéllyel fenyegetés bűntett miatt korábban kiszabott 1 év 4 hónap felfüggesztett szabadságvesztés büntetés végrehajtását rendelje el a bíróság.

Jelenleg a 24 éves vádlott letartóztatásban van.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés