hirdetés
Belföld

Egy gyömrői nőt koronavírus gyanúja miatt szállítottak kórházba

hirdetés
Egy gyömrői nőt koronavírus gyanújával vittek kórházba, miután a betegségre jellemző tüneteket produkált, s kiderült, Olaszországban is járt korábban.
Orvos
A körzeti orvos hívta ki a mentőket (Forrás: pixabay.com / tomwieden)
hirdetés

Egy középkorú nőt szállítottak kórházba csütörtökön délután a mentők egy gyömrői háziorvosi rendelőből – írja a Blikk a helyi signaltv.hu portálra hivatkozva.

A nő körzeti orvosa azért hívta a mentőket, mert a beteg több, a koronavírusra jellemző tünetet is produkált, illetve nemrégiben tért haza Olaszországból. 

hirdetés

A portálnak Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője megerősítette az értesülést, valamint elmondta azt is, hogy a kórházba szállítás során a személyzet a protokollnak megfelelően egyéni védőfelszerelést használt. 

A portál szerint a nő a velencei karneválon vett részt, és a vasárnapi napon tért haza, csütörtökön pedig lázasan jelent meg az orvosánál, aki azonnal értesítette a mentőszolgálat munkatársait. 

A nőre a protokoll szerint speciális vizsgálatok, illetve kéthetes megfigyelés várnak. Hogy a nő valóban a koronavírus adott törzsétől betegedett-e meg, azt természetesen a vizsgálatok eredménye után lehet csak tudni.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019