hirdetés
Belföld

Egy huszonöt éves koronavírusos férfi is meghalt

hirdetés
5203 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak az elmúlt egy nap folyamán, így összesen már 152 659 fertőzöttet tartanak nyilván tavasz óta – mondta Müller Cecília az operatív törzs keddi tájékoztatóján.
Koronavírus - Müller Cecília sajtótájékoztatója
Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány aktuális magyarországi helyzetéről tartott sajtótájékoztatóján a Fejér megyei Nagyvenyim orvosi rendelőjében 2020. november 15-én. MTI/Vasvári Tamás
hirdetés

Az országos tisztifőorvos megjegyezte azt is, 34 185 ember már meggyógyult, s a vérplazmaadás szempontjából közülük több jelentkezőre volna szükség, hiszen ennyi ember között kell lennie elegendő olyan embernek, akik vérében magas antitest-mennyiség maradt – írja az InfoStart.hu. Müller Cecília erről az eljárásról szólva elmondta, hogy megvizsgálják, hogy van-e elég ellenanyag a jelentkező vérében, ami általában az emberek tíz százalékánál jellemző. 

A tisztifőorvos ismertette, hogy kilencvenegyen hunytak el keddre, köztük egy huszonöt éves férfi.

hirdetés

Szólt arról is: előfordul, hogy a fertőzöttek életét a legnagyobb erőfeszítések ellenére sem tudják megmenteni valamilyen alapbetegség vagy más súlyosbító körülmény miatt, éppen ezért is fontos, hogy továbbra is védjük az időseket és a krónikus betegségben szenvedőket. 

Müller Cecília elmondta, hogy alapbetegség nélkül is lehet halálos a koronavírus-betegség, ami eddig az elhunytak 7 százalékánál volt így.

Kiemelte továbbá a maszkhasználat és a gyakori kézmosás fontosságát, s kérte a szabályok betartását annak érdekében, hogy megvédjük magunkat, s az egészségügyet a túlzott terheléstől. 

A tisztifőorvos ismertette, hogy a gyorstesztes mintavételeket az Országos Mentőszolgálat koordinálja, s a pácienst vagy otthonában tesztelik, vagy szűrőbuszhoz irányítják. 

A szennyvíz-vizsgálati adatok alapján még nem értünk a járvány csúcsára, és több városban is emelkedett a koronavírus-örökítőanyag mennyisége.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019