hirdetés
Belföld

Egyre kevésbé hordják a maszkot az emberek a vonatokon

hirdetés
A MÁV-csoport szóvivője szerint az elmúlt időben gyakoribbá váltak azok az esetek, amikor egyes utasok nem hordtak maszkot. Ilyenkor a jegyellenőr felhívja a figyelmüket a szabályok betartására.
Arcmaszk
Nyár eleje óta megfigyelhető tendencia, hogy egyre kevesebben viselnek maszkot (Forrás: pexels.com / Anna Shvets)
hirdetés

Lazult a fegyelem az elmúlt időszakban, s voltak olyan utasok a vonatokon, akik nem viseltek arcot eltakaró sálat, kendőt, illetve maszkot sem. 

Biber Anett, a MÁV-csoport szóvivője az InfoRádiónak ezzel kapcsolatosan ismertette, hogy a jegyvizsgálók arról számolnak be, hogy ahogy telik az idő, egyre kevésbé hordják az utasok a maszkot.

hirdetés

Ez egyébként már a nyár eleje óta egyre inkább tapasztalható, mivel akkor elérkezett a jó idő és a sok napsütés, az emberek nem minden esetben viselték a maszkot. 

A jegyvizsgálók a maszkot nem viselő utasokat megkérik rá, hogy takarják el az orrukat és szájukat valamivel – akár egy sállal is –, és a tapasztalatok alapján ilyen esetekben szinte mindig együttműködnek az emberek, és jobbára van is náluk maszk, amit felvesznek. 

A szóvivő felhívta a figyelmet rá, hogy a maszkviselés továbbra is kötelező, s a jegyellenőr hatósági segítséget kérhet ennek tartásához – viszont nem bírságolhat, hiszen az ő feladata az, hogy kérje az utast a maszkviselésre, ha pedig nem együttműködő, akkor akár hatósági segítséget is kérjen. 

„Az operatív törzs rendelkezése értelmében a maszkhasználat továbbra is kötelező a vonaton, csak azzal lehet felszállni, a vonatok ajtaján erre figyelmeztetünk is, és hangos utastájékoztató is van az állomásokon, a vonaton is”

– nyomatékosította Biber Anett, aki arra is kitért, hogy a vasúttársaság dolgozói számára is kötelező a maszkviselés. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019