hirdetés
Belföld

Egyre többen szórakoznak a Hazakísérő telefonszolgáltatással

hirdetés
A Hazakísérő telefonszolgáltatás egy igen intuitív ötlet volt arra, hogyan tehetnék kevésbé ijesztővé a sötétben, este tett utazást például az egyedül az utcán sétáló emberek számára. Csakhogy egyre többen hívják felelőtlenül, a heccelődés szándékával a segítő célzatú telefonszolgáltatást, ami a hívást fogadó önkéntesekre is negatív hatással lehet.
Mobiltelefon
Többen telefonbetyárkodásra használják a vonalat (Forrás: pixabay.com / Thomas Breher)
hirdetés

A Hazakísérő telefonszolgáltatás azokat segíti, akik éjjel egyedül tartanak hazafelé, és eközben nem érzik magukat biztonságban, illetve rossz megérzésük van. 

Konkrét baj esetén azonban nem a Hazakísérőt kell hívni, hanem a 112-es segélyhívót, hiszen a Hazakísérő inkább csak lelki támaszt nyújt azoknak, akik nem érzik jól magukat éjszaka az utcán – mondta Molnár-Csiki Maren, a Hazakísérő Telefon magyarországi ötletgazdája az InfoRádiónak. 

hirdetés

A már két éve működő telefonszolgáltatás este 10 órától reggel hajnali 4 óráig hívható ingyenesen a  06 80 442 422-es zöld, illetve a 06 30 899 3465-ös normál tarifás számon. 

A hazai ötletgazda a rádiónak nyilatkozva elmondta azt is, hogy a Hazakísérő Telefon ingyenes számát egyre többen hívják a következmény nélküli hecchívások miatt, amelyek sajnálatos módon a hívásokat fogadó önkéntesekre is demoralizálóan hatnak. 

Több önkéntesben szorongás alakul ki, hogy vajon aznap ki, és mivel „fogja megtalálni őket. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019