hirdetés
Belföld

Egyre többször találkozni patkányokkal már több nagyvárosban is

hirdetés
Beszámolók szerint egyre többfelé, és többször lehet patkányokat látni Budapesten már a zöldövezetekben, óvodák, iskolák környékén, de a Deák Ferenc és a Jászai Mari tér környékén is.
Patkány
Több nagyvárosban is megjelentek a patkányok (Forrás: pixabay.com / ivabalk)
hirdetés

Nemcsak Budapesten tapasztalták ugyanakkor a patkányok megjelenését, de több nagyvárosban, így Győrben, Miskolcon, Tokodon és Nagykőrösön is megjelentek a rágcsálók – derül ki a Blikk cikkéből. A lap szerint Pécs belvárosában is olyannyira gyakorivá váltak néhol a patkányok, hogy helyenként „még a fákról is lógnak”.

Mint írják, Győrben a lakosság kérésére patkányirtást rendelt el a városháza, amelynek során a csatornákba és az elhelyezett etetőtálakba egyfajta speciális mérget juttatnak. A Pannon-víz ugyancsak rágcsálómentesítést tart a mintegy 520 kilométeres csatornarendszerében. 

hirdetés

A lap Tóth Tibor, a Bprovarirtas.hu kártevőirtással foglalkozó szakemberének tapasztalatait összegezve azt írja, hogy az idei patkányszaporulat nagyobbnak tűnik, mint egy átlagos évben. A szakember szerint bizonyos városrészek központilag végeznek patkánymentesítést, mivel ezek a rágcsálók mindig is gondot okoznak, például betegségeket terjesztenek, megrongálhatják az épületek szigetelését, vagy beszennyezhetik az élelmiszereket.

„Az irtást általában mérgező csalétekkel végezzük, ezeket egy kulccsal zárható műanyag dobozban helyezzük ki, így gyermek és háziállat nem fér hozzá”

– ismertette Tóth Tibor, aki szerint ha valaki egy patkányt lát, akkor ott valószínűleg több példány jelenlétére is számíthat. A patkányok egy-egy alkalommal akár tíz utódot is világra hozhatnak, így ha valaki egy elhullott állatot lát, okkal feltételezheti, hogy vannak még a közelben egyedek. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019