hirdetés
Belföld

Enyhülnek a budapesti korlátozások

hirdetés
Enyhítések jönnek immár a fővárosban is, így péntektől Budapesten is megnyithatnak az éttermek belső részei is, s nem csak a kinti teraszokon lesz már mód a fogyasztásra.
Koronavírus - Budapesten is kinyihattak az üzlezek, áruházak
Vásárlók az Allee bevásárlóközpontban 2020. május 18-án. Budapesten hatályát vesztette a kijárási korlátozás, de életben maradnak egyes védelmi óvintézkedések. Kötelező maszkkal, sállal vagy kendővel eltakarni az arcot az üzletekben is, a 65. életévüket betöltöttek továbbra is csak 9 és 12 óra között vásárolhatnak. MTI/Mónus Márton
hirdetés

Péntektől Budapesten is enyhülnek a korlátozások, így például az éttermek belső részein is lehetőség nyílik majd a fogyasztásra – írta a PestiSrácok.hu saját értesülésére hivatkozva, amelyet a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője is megerősített.

A portál Farkas Örs ismertetése alapján azt írta, hogy május kilencedikétől valóban megengedett a fővárosi vendéglátóhelyek, éttermek, kávézók, cukrászdák, büfék és presszók belső zárt tereiben tartózkodni is, s a megrendelt ételt és italt immár a helyszínen, a benti légtérben is el lehet fogyasztani. Ugyanez az enyhítés vonatkozik a szállodák által üzemeltetett vendéglátó helyiségekre is.

hirdetés

A dolgozóknak ellenben változatlanul maszkot kell majd viselniük, és tartani kell a megfelelő védőtávolságot is. Farkas Örs elmondta azt is, hogy péntektől Budapesten is nyithatnak a szabadtéri játszóterek, amelyeket akkortól már látogathatnak majd a családok.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője szerint az időben meghozott járványügyi döntéseknek köszönhetően Magyarország eddig sikeresen védekezett a koronavírussal szemben, de a vírus továbbra is jelen van, ezért továbbra is figyelni kell a vírus elleni védekezés érvényben lévő szabályainak betartására. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019