hirdetés
Belföld

Erre figyeljen, aki Siófokon elektromos rollert használna!

hirdetés
Siófok már most külön figyelmezteti az elektromos közlekedési eszközök tulajdonosait, hogy ne használják ezeket az eszközöket a járdákon, hiszen e gyakorlat nemcsak veszélyes, de tilos is.
Elektromos roller
Fontos, hogy az elektromos rollerek használói is tartsák magukat a szabályokhoz (Forrás: pixabay.com / Kristof Topolewski)
hirdetés

Tavasszal és nyáron gyakori látványt jelentenek Siófok területén a különböző elektromos járművek, köztük például a nagy teljesítményű elektromos chopperek is, amelyeket egyesek az autós forgalomtól elzárt területeken is használnak, dacára annak, hogy a KRESZ szerint ez tilos volna. 

Siófokon éppen ezért arra emlékeztetnek a város weboldalán megjelent közleményben, hogy elektromos roller nem közlekedhet a járdán. 

hirdetés

Mint írják, az elektromos járművek igen halk közlekedési eszközök, ezért a gyalogos közlekedésre nézve különösen veszélyesek lehetnek.

„Ezúton is szeretnénk felhívni ezen járművek használóinak figyelmét arra, hogy óvatosan közlekedjenek, legyenek körültekintőek, hiszen a szabálytalanul közlekedőket a rendőr szankcionálhatja”

– írják a közleményben, hozzátéve, hogy az elektromos rollerek segédmotoros kerékpárnak minősülnek, így ennek megfelelő KRESZ-szabályok érvényesek rájuk. 

Eszerint ezeket az eszközöket tilos a járdán, autós forgalom elől elzárt területen használni, illetve a vezetésükhöz kötelező a vezetői engedély és a kötelező biztosítás. Bukósisakot is viselni kell az ilyen eszközökkel való utazás során, és legfeljebb 45 km/órás sebességgel lehet velük hajtani közúton. 

A közlemény szerint az érintett járművek szabályszerű használatát a Siófoki Városi Rendőrkapitányság a rendelkezésére álló lehetőségekhez mérten fokozottan ellenőrzi. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019