hirdetés
Belföld

Farkasok kergették meg egy erdész kutyáját

Farkasok kergették meg egy erdész kutyáját Füzérnél, az esetet videón is sikerült rögzíteni.
Farkas
Farkasok kergették meg egy erdész kutyáját (Forrás: pixabay.com / Marcel Langthim)
hirdetés

Füzér környékén már eddig is akadtak olyan nyomok, amelyek farkasok jelenlétére utaltak, így például egy elejtett bikaborjút is találtak a településtől nem messze. Néhány napja ugyanakkor egy erdész és kutyája „közelebbről” is megpillanthatta a ragadozókat az erdőben, a nem éppen szívélyes fogadtatásról pedig videó is készült, amelyet az agrofórum.hu oldalon is közöltek. 

Az erdész golden retriever fajtájú kutyájával sétált az erdőben a településtől nagyjából egyórányi járásra, amikor az eb egyszerre csak szagot fogott és elindult egy irányba. Az erdész legnagyobb meglepetésére azonban a kutyát egyszerre csak alig 50 méterre négy farkas vette körül – derül ki az InfoStart.hu cikkéből.

hirdetés

A férfi elmondta, hogy már évek óta tudja, hogy farkasok vannak a környéken, és már a nyomaikkal, illetve az általuk hátrahagyott hulladékukkal is találkozott, de eddig még ilyen közvetlen találkozásban nem volt része. 

A legnagyobb farkas morgás és vicsorgás nélkül lendült támadásba, s őt követte két kisebb falkatag is, így az erdész visszahívta a kutyát, mihelyst megbizonyosodott arról, hogy van számára menekülő út. E célnak megfelelő lehetett volna egy ágas-bogas fa is, amelyre elképzelése szerint végső szükség esetén felmászhatott volna. 

Mindeközben az erdész elővette a mobilját, és megörökítette a látottakat – nevezetesen azt, amint a farkasfalka megkergette a kutyát. Három farkas az eb mögött haladt, egy pedig jobbról próbált elé kerülni, s még akkor sem hagytak fel az üldözéssel, amikor a kutya visszaért gazdájához.

Az erdész ezért felvett egy ágat, s azzal a kezében kiabálva, hadonászva próbálta visszariasztani a farkasokat, melyek ezt érzékelve megálltak, megfordultak, s végül elmentek. A kutya komolyabb sérülés nélkül megúszta az esetet.

Hazaérkezve az erdész értesítette a természetvédelmi őrt és a vadászatra jogosult személyt is a tapasztaltakról. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019