hirdetés
Belföld

Feljelentette a megbüntetett sofőr a köztereseket, akik ugyancsak szabálytalanok lehettek

Csak pár pillanatra állt meg egy épület előtt az autójával egy sofőr, a közterület-felügyelők azonban felfigyeltek rá, és megbüntették őt. A megbüntetett sofőr viszont ugyancsak szemfüles volt, és észrevett valamit, amit a közterületesek hibáztak el a parkolásnál.
Mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkoló
A közterületesek a megbüntetett sofőr szerint a mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkolóban álltak meg (Forrás: pixabay.com / Michael Gaida)
hirdetés

Az ellene zajló intézkedés során vette észre a Blikknek nyilatkozó férfi, hogy az őt megbírságoló hatóság emberei egy olyan parkolóhelyen állították le az autójukat, amelyet mozgáskorlátozott emberek számára tartottak fenn. 

Az esetről beszámolva a sofőr elmondta, hogy január tizenkettedikén a Tátra utcában rövid időre megállt, hogy beemeljen egy harminc kilogrammos pakkot az autójába. 

hirdetés

„Bár senkit nem zavartam ott, és tábla sem tiltotta, amikor visszatértem a kocsihoz a csomaggal, már töltötték a csekket 10 ezer forintról a közterület-felügyelők”

– idézte fel a férfi, aki állítása szerint biztosította a közterületeseket is arról, hogy csak berakja a csomagot a járműbe, aminek ellenére ragaszkodtak a megbüntetéséhez arra hivatkozva, hogy ott nem lehet megállni.

A megbírságolt sofőr leszögezte, hogy be fogja fizetni ugyan a büntetést, azonban azt felháborítónak érzi, hogy mialatt egy 10 ezer forintos csekket írtak, a közterület-felügyelet munkatársai egy „százezres szabályt” szegtek meg. 

Amikor kérdőre vonta ezért őket, akkor egyébként azt felelték neki, hogy az ilyen parkolóhelyeken is meg lehet állni, amennyiben a sofőr nem száll ki. Csakhogy utána is járt a közterület-felügyeletnél, hogy vajon szabályos-e így megállni, és több alkalommal is azt a választ kapta, hogy nem. Mindezek fényében elhatározta, hogy feljelenti a közterület-felügyelőket. 

A Blikk a közterület-felügyelet vezetőjétől a szabályokkal kapcsolatosan azt tudta meg, hogy öt percnél kevesebb ideig lehet a rokkantaknak fenntartott parkolóhelyen tartózkodni úgy, hogy a sofőr az autót nem hagyhatja el – ez utóbbi ugyanis már várakozásnak minősülne. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019