hirdetés
Belföld

Felmentést kaphatnak a krónikus beteg tanárok

hirdetés
Bizonyos feltételek mellett a krónikus betegségben szenvedő tanárok átállhatnak a digitális tanítása, amit ugyan az érintettek üdvözölnek, de ha túl sokan élnek a lehetőséggel, azáltal veszélybe kerülhet a feladatellátás.
Iskola
Az alsóbb évfolyamokon is felmentést kaphatnak a veszélyeztetett tanárok (Forrás: pixabay.com / Alexandra_Koch)
hirdetés

Azok a tanárok, akik általános iskolában tanítanak, viszont krónikus betegségük miatt nem vállalják a jelenléti munkát, oktathatnak digitálisan Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár bejelentése szerint – írja a Magyar Nemzet alapján az InfoStart.hu.

A digitális oktatás feltétele azonban az alsóbb évfolyamokon, hogy meglegyen a szükséges digitális háttér, és biztosítsák az adott időszakban a gyerekek felügyeletét. 

hirdetés

Az Emmi a Magyar Nemzetnek adott válaszában közölte, hogy nincs nyilvántartásuk a pedagógusok krónikus betegségeiről, ám a korosztályos statisztikák alapján többezres nagyságrendről lehet szó. 

Azt, hogy mely krónikus betegségek jogosítanak fel a digitális átállásra, a szaktárca által 2020 nyarán kiadott Covid–19-kézikönyv határozza meg, de példaként említették a cukorbetegséget, a daganatos betegségeket és a szív- és érrendszeri betegségeket is.

A lap szerint a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke azt mondta, hogy egyelőre nincsenek arra vonatkozó becsléseik, hogy hány pedagógust érinthet a felmentés, ám úgy véli, ha sok tanárt érint mindez, akkor az a feladatellátásban problémát jelenthet, hiszen például egy alsó tagozatos osztályban felügyelet kell a gyerekeknek a tanteremben, míg a tanáruk otthonról megtartja az órát.

Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke pedig úgy látja, hogy a karanténban lévők nagy száma miatt sok iskolában a nevelők már most túlterheltek. Ezen viszont véleménye szerint lehetne segíteni úgy, hogy az utolsó éves hallgatók besegítenének az oktatásba és a diákok felügyeletébe. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019