hirdetés
Belföld

Féltik a gyerekeiket a szülők a gyöngyösi buszpályaudvaron

Hozzá kell tenni, okkal, ugyanis agresszívan kéregetik az iskolásoktól a pénzt a buszpályaudvar területén szinte rendszeresen.

Féltik a gyerekeiket a szülők a gyöngyösi buszpályaudvaron
hirdetés

A szülők is feljelentést tettek a buszpályaudvaron agresszíven „kéregetők” miatt, valamint egy ötgyermekes édesanya a közösségi oldalán fordult a nyilvánossághoz, amiért fiától 30 ezer forintot zsarolt ki napokon az egyik kéregető – írja a Blikk.

A nő azt írta, hogy iskola után a fia a hazafelé induló buszra várt, amikor egy fiatalember megfélemlítette őt, és pénzt követelt tőle. Olyan eset is volt, amikor az erőszakos kéregető egyszerűen kivette a gyerek zsebéből a pénztárcát, és az apró kivételével minden pénzt kivett belőle. Még meg is fenyegette ráadásul a gyereket, hogy másnap csak papírpénzt hozzon, különben „baj lesz”.

Az édesanya a rendőrségre is bement feljelentést tenni, ahol azt a választ kapta, hogy ha a gyermek magától adta át a pénzt, az nem bűncselekmény. Eközben próbálták lebeszélni a feljelentés megtételéről, azzal érvelve, hogy az hosszú időt vesz igénybe. Mindenesetre azt az ígéretet kapták a szülők, hogy küldenek járőröket a buszpályaudvarra.

Csakhogy továbbra is történtek incidensek, és az édesanya saját szemével látta, amint egy másik, buszra váró kisdiákot kifosztott egy kéregető, méghozzá úgy, hogy kivette a megfélemlített gyerek pénztárcáját, és a benne lévő ezer forintos bankjegyet elvette, majd távozott.

A közösségi oldalon természetesen nagy port kavart az anyuka kétségbeesett bejegyzése, amelyet sokan megosztottak. Egyesek a leírtakra reagálva már csoportosan önbíráskodást is fontolgattak.

Egy nap telt el, és a gyöngyösi nyomozók az anyukát behívták, hogy tegyen mégis feljelentést, amit meg is tett.

Amikor a rendőrök megjelentek az autóbusz-állomáson, a kéregetők természetesen igyekeztek mihamarabb kereket oldani, de egy fiú elmondása szerint látott egy koldulót, aki előzőleg őt is zaklatta, amint a rendőrök és mentők elvitték.

(A borítókép forrása: Globetrotter19 - A feltöltő saját munkája, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=45057720)


hirdetés

További híreink