hirdetés
Belföld

Ferenc pápa mégis találkozhat Áder Jánossal és Orbán Viktorral

Ferenc pápa az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust lezáró szentmisére érkezik várhatóan szeptember 12-én Magyarországra, s noha előzőleg az vált ismertté, hogy nem tervez találkozni a miniszterelnökkel és az államfővel, végül úgy tűnik, mégis megteheti ezt.

Ferenc pápa mégis találkozhat Áder Jánossal és Orbán Viktorral
hirdetés

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkárságának szerdai közleménye alapján a Vasárnap.hu számolt be arról, hogy a pápa a szentmisét megelőzően külön találkozni fog a tervek szerint a magyar állam vezetőivel. Áder János és Orbán Viktor mellett más kormánytagokkal és magas rangú állami vezetőkkel is találkozhat Ferenc pápa.

A közleményben utaltak a korábbi sajtóértesülésekre és beszámolókra, amelyek arról szóltak, hogy az egyházfő nem találkozna a miniszterelnökkel és az államfővel.

Ezzel szemben a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia közleménye szerint valótlan állítás az, hogy „a Szentatya bárkivel való találkozást kizárt volna a programjából”. Ferenc pápa magyarországi látogatásának programja egyébként jelenleg még szervezés alatt van.

A napokban több hírportálon is az az információ keringett lengyel sajtóértesülések alapján, hogy Ferenc pápa elkerülné a találkozást Orbán Viktorral, illetve Áder Jánossal, amit részben a miniszterelnök általa kifogásolt menekültpolitikájával indokolt – legalábbis ezen értesülések szerint.

Arról is keringtek hírek, hogy Erdő Péter bíboros és Semjén Zsolt állítólag a Vatikánba látogatott, ahol igyekeztek meggyőzni az egyházfőt arról, hogy ejtsen meg egy találkozót a magyar vezetőkkel vagy kormánytagokkal.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Günther Simmermacher)


hirdetés

További híreink