hirdetés
Belföld

A fővárosi szavazókör, ahol senki nem ment szavazni…

hirdetés
Budapest XI. kerületének 115-ös szavazókörében egyetlen egy személy sem szavazott annak ellenére, hogy a névjegyzékben 1376 fő szerepelt. A magyarázat talán az lehet, hogy a névjegyzék zöme külföldi állampolgár nevét tartalmazta, akiket a választás vagy hidegen hagyott, vagy akik nem voltak éppen itt a voksolás idejében.
Önkormányzat 2019 - Szavazás Budapesten
Egy szavazó és egy kislány a szavazófülkében az önkormányzati választáson a II. kerületi Áldás Utcai Általános Iskolában kialakított 5-ös számú szavazókörben 2019. október 13-án. MTI/Szigetváry Zsolt
hirdetés

A kerületben egyébként a DK-s László Imre lett a polgármester, s a képviselő-testületben is ellenzéki többség alakult ki, dacára az előzetes kutatások eredményeinek – idézi fel az Index. A lap szerint újabb meglepetés, hogy Újbudán volt egy olyan szavazókör – nevezetesen, a 115-ös –, ahol egészen pontosan nulla ember adta le a voksát.

A választási iroda honlapján szereplő adatok szerint itt senki nem vett részt a szavazáson, és ennek megfelelően valamennyi jelölt neve mellett nulla szavazat szerepel. 

hirdetés

Az Index a biztonság kedvéért megkérdezte az NVI-t, arról van-e szó, hogy ezek a tényleges adatok, vagy netán azok feltöltésére még nem került sor, a választási iroda pedig eloszlatta a kételyeket: tényleg senki nem ment el szavazni. 

Mint kiderült, egy munkásszálló tartozik a szavazókörhöz. A Fehérvári út és a Csurgói út kereszteződésénél található épületbe 1376 fő van bejelentve, ám közülük senki sem szavazott vasárnap.

A lap szerint egyébként a magyarázat az lehet, hogy számos olyan külföldi állampolgár szerepelt a névjegyzékben, akiknek ide jelentették be a tartózkodási helyét, őket azonban eszerint vagy nem érdekelte a választás, vagy vasárnap éppen máshol tartózkodtak. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019