hirdetés
Belföld

A győri ellenzék szerint Borkai lemondása jó hír, de megkésett

hirdetés
Jó hírnek, de megkésettnek tartja Borkai Zsolt lemondását Győr polgármesteri posztjáról Glázer Tímea, a DK városi szervezetének elnöke, korábbi polgármesterjelölt.
Önkormányzat 2019 - Az ellenzék korábbi győri polgármesterjelöltjének sajtótájékoztatója
Glázer Tímea, a DK városi szervezetének elnöke, korábbi polgármesterjelölt sajtótájékoztatót tart a győri városházánál 2019. november 6-án. Glázer Tímea jó hírnek, de megkésettnek tartja Borkai Zsolt lemondását Győr polgármesteri posztjáról. MTI/Krizsán Csaba
hirdetés

Borkai Zsolt lemondása jó a városnak, azonban akkor lett volna tisztességes, ha még a választások előtt, de legalább a választást követően azonnal visszalép - mondta szerdán a megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón az ellenzéki összefogás képviseletében a politikus.

Glázer Tímea arra reagált, hogy Borkai Zsolt nyílt levélben jelentette be, lemond polgármesteri tisztségéről péntek 16 órai határidővel.

hirdetés

Álláspontja szerint amit Borkai Zsolt most csinál, az trükk: azért az alakuló közgyűlés után mond le, hogy a fideszes alpolgármestereket meg tudják választani. "Borkai ezzel megint bebizonyította, hogy nem a várost, hanem a Fideszt szolgálja. Kilépése a pártból is csak színjáték volt, mert most is a Fidesz érdekében cselekedett" - mondta.

Glázer Tímea elmondta: követelik Borkai Zsolttól, hogy "hagyjon fel ezzel a színjátékkal és életében először legyen tisztességes".

A győri ellenzéki összefogás azt javasolja a helyi Fidesznek, hogy együtt találjanak olyan "köztiszteletben álló külső személyt, aki nem a testület tagja, és az új választás kiírásáig hátralévő átmeneti időszakban külsős alpolgármesterként irányítja Győrt". Fontos, hogy olyan ember legyen a város élén, aki később nem akar polgármesterként indulni, azonban segíti azt, hogy tiszta viszonyokat teremtsenek - fűzte hozzá. Ha a Fidesz ezt elutasítja, "azzal nemcsak azt bizonyítják, hogy korruptak és becstelenek, hanem azt is, hogy saját érdeküket és nem az itt lakók érdekeit képviselik" - mondta Glázer Tímea. Kérdésre válaszolva közölte, hogy lesz javaslatuk az alpolgármesteri tisztségre, de szeretnék, ha a győri Fidesz-frakcióval közösen döntenének.

Pollreisz Balázs, az MSZP győri szervezetének elnöke arról beszélt: "látszik, hogy egy ekkora világraszóló botrányt még egy lepedőakrobata NER-lovag sem tud túlélni".

Forrás: MTI


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019