hirdetés
Belföld

Hamarosan megkapják a második dózist az elsőként beoltott emberek

hirdetés
Kedden újabb adag Pfizer-vakcina érkezik, amely 39 ezer ember oltásához lesz elegendő, valamint a Moderna készítményéből is jön szállítmány a jövő héten.
Hamarosan megkapják a második dózist az elsőként beoltott emberek
hirdetés

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a védelmi intézkedések fenntartása azért szükséges, mivel a környező országokban újra növekszik a fertőzöttek száma, s az oltakozás sem olyan gyors, hogy az a nyitást vagy enyhítést lehetővé tenné – írja az InfoStart.hu.

A legfiatalabb koronavírusos elhunyt csütörtökön 47 éves volt, a legidősebb pedig 97 éves, s a tisztifőorvos asszony közlése szerint rosszindulatú daganat, illetve szívérrendszeri megbetegedés volt az alapbetegségük.

hirdetés

Müller Cecília ismertette, hogy a gyógyultak száma egy nap alatt hétezerrel nőtt, míg az aktív fertőzötteké négyezer fővel csökkent.

A tisztifőorvos megjegyezte, az oltás jó és biztonságos, az oltóanyag pedig hetente érkezik, így kedden 39 ezer ember oltására alkalmas Pfizer-vakcina jön az országba, és még a jövő héten érkezik a Moderna oltásszállítmánya is.

Elmondta, hogy már 42 549 egészségügyi dolgozó megkapta az első oltást, és már az otthonokban is zajlik az oltás – a hét végéig a 150 főnél népesebb otthonok lakóit és dolgozóit vakcinázzák.

Megkezdődik azoknak a második oltása is, akik az első dózist december 26-án kapták meg. Müller Cecília az embereket biztatta rá, hogy éljenek az oltással, amely egy hatékony eszköz.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés