hirdetés
Belföld

Hatalmas sorokban várakoznak a Honvédkórháznál

Már ki is fogytak a Pfizer vakcinájából az állami egészségügyi központnál, vagyis a Honvédkórháznál – írja a Blikk.

Hatalmas sorokban várakoznak a Honvédkórháznál
hirdetés

A lap szerint az újonnan érkezőket már csak az AstraZeneca vagy a Sinopharm vakcinájával tudják beoltani.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, akadt némi probléma az online időpontfoglaló felülettel, hiszen – feltehetőleg a nagy érdeklődés miatt – részben elérhetetlenné vált többek számára is a honlap. Ezt követően ráadásul számos ember felkereste az oltópontokat, aminek hatására néhol komoly sorok alakultak ki.

A Blikk szerint a Honvédkórháznál valóságos közlekedési dugó alakult ki a vakcina iránt tömeges érdeklődés hatására, s a kórház főbejáratához is több száz méteres sorok várakoztak, míg a környékbeli parkolók megteltek.

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ az embereket arról tájékoztatta, hogy a megnövekedett érdeklődés miatt jelentős sor alakult ki az oltásra várakozókból az MH Egészségügyi Központ Róbert Károly körúti székhelyén. Mindenkit arra kérnek, hogy** csak akkor álljanak a sorba, ha előzetesen regisztráltak a vakcinára az eeszt.gov.hu oldalon, és a mai napra időpontot is foglaltak**.

A sorban állókat a kórház munkatársai kétszeres kapacitással igyekeznek a lehető leghamarabb beoltani, azonban a nem regisztráltak számára nem áll rendelkezésre a Pfizer oltóanyaga.

Azok, akik nem regisztráltak, emiatt vagy várnak még az oltásra, vagy pedig az AstraZeneca, illetve a Sinopharm oltása közül választhatnak. Azokat, akik AstraZeneca vagy Sinopharm vakcinát választanak, külön sorba irányítják, de most már arra kérnek mindenkit, aki nem regisztrált, hogy ne menjenek, mert valószínűleg nem kerülnek sorra.


hirdetés

További híreink
hirdetés