hirdetés
Belföld

Házilag eszkábált fűtésre gyanakszanak az óbudai tűz okaként

A helybéliek gyanítják, hogy egy házilag eszkábált fűtő megoldás vezetett az óbudai tűzesethez, amely miatt négy otthon vált lakhatatlanná.
Leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték Budapesten, több épület kigyulladt
Lakóépület ég 2020. január 12-én a III. kerületi Kunigunda útján, ahol leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték, és több egymás melletti épület kigyulladt. Egy ember áramütést szenvedett. MTI/Mihádák Zoltán
hirdetés

Vasárnap este hat óra körül keletkezett a tűz, majd miközben oltani próbálták, egy nagyfeszültségű vezeték is leszakadt, így az áramtalanítás idején a tűzoltók nem tudtak dolgozni a lángok oltásán. Több ház is lakhatatlanná vált, kilenc ember vesztette el az otthonát.

Az a ház, ahol a tűz keletkezett, lényegében teljesen megsemmisült, de a Dinamó utcában több épületben is jelentős károk keletkeztek – számol be róla a Blikk

hirdetés

A lapnak egy környékbeli férfi elmondta, hogy korábban is sejtették, baj lesz az egyik család sajátos fűtési megoldásából, és noha ezt a hatóságoknak is bejelentették, nem történt semmi az ügyben. Mint fogalmazott:

„Hiába könyörögtünk a népes családnak, hogy ne fabrikáljanak házilag fűtőrendszert, nem hallgattak ránk. Az önkormányzatnak és a rendőrségnek is jeleztük, hogy baj lesz, de érdemben senki nem foglalkozott a bejelentésekkel”. 

A férfi elmondása szerint a család egy ereszcsatornát vezetett be fűtőcső gyanánt, ami persze már magában is kockázatos ötlet, de ráadásul ezt még teljesen be is vonták purhabbal. A lapnak beszámoló férfit így különösebben nem is lepte meg, hogy végül kigyulladt az épület. 

A Blikk szerint itt keletkezett a tűz, amelynek hatására idővel felrobbantak a gázpalackok is, csakúgy, mint tették azt aztán a szomszédos épületben is. A  lapnak nyilatkozó férfi úgy tudja, hogy egy idős mozgáskorlátozott nőhöz repült át az egyik gázpalack, ahol leszakította a vezetéket, és így ott is hatalmas károkat okozott a tűz. 

Egy nő, aki az eset idejében éppen a gyermekét fürdette, elmondta, hogy őt egészen sokkolták a történtek, párja azonban gyorsan még kiengedte a kutyájukat a kennelből. Ő is jelezte korábban, hogy milyen megdöbbentő módon oldják meg a fűtést szomszédjukban, azonban elmondása szerint egészen a tűzeset bekövetkeztéig ezzel senki nem foglalkozott. 

„Egy felelőtlen család miatt mindenünk odalett, jelenleg annyink van, amit magunkon viselünk”

– panaszolta a nő.

Noha könnyen elképzelhető, hogy egy ilyen tűzesetnek több sérültje, vagy akár áldozata is lehetett volna, szerencsére úgy tudni, egy ember szenvedett csak sérülést, ő azonban sajnos súlyosat. A férfi éppen a háztetőről oltotta a tüzet, amikor leszakadt a felsővezeték, s ennek hatására a férfi a földre zuhant, illetve áramütést szenvedett. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019