hirdetés
Belföld

A honvédség is közreműködik az iskolák fertőtlenítésében

hirdetés
A honvédséget is bevetik az őszi szünetben egyes oktatási intézmények fertőtlenítésére – derült ki az operatív törzs mai tájékoztatójából.
Koronavírus
Őszi szünetben fertőtlenítik az iskolákat (Forrás: pixabay.com / visuals3Dde)
hirdetés

Müller Cecília a keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy ezúttal egy technikai hiba miatt nem érkezett be minden adat a központba, azonban 989 újabb magyar állampolgárnál mutattak ki adataik szerint koronavírus-fertőzést, amivel 48 757 főre emelkedett a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Kórházban 1960 koronavírusos beteget ápolnak, akik közül 197-en vannak lélegeztetőgépen – idézte fel az InfoStart.hu a sajtótájékoztatón elhangzottakat. 

Az országos tisztifőorvos elmondta, hogy harmincnyolccal, 1211 főre emelkedett az elhunytak száma, míg 14 637-en már meggyógyultak. Az áldozatok életkora 40 és 90 év között volt, s mindegyikük legalább egy krónikus betegséggel is küzdött. 

hirdetés

Az adatok emelkedő tendenciát mutatnak, így újból az a feladat, hogy ellaposítsák a járványgörbét az egészségügyi rendszer túlterhelésének megakadályozása érdekében.

Müller Cecília elmondta, hogy nemsokára megkezdődik az iskolákban az őszi szünet, s működőképesek az intézmények.  Az operatív törzs jelenleg 46 óvodában és 21 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, miközben digitális munkarend bevezetésére 153 osztálynál és 17 teljes iskolánál volt szükség.

Az őszi szünetben az iskolákban fertőtlenítő nagytakarítást tartanak, így a diákok a szünet végeztével teljesen tiszta épületekbe térhetnek vissza. Azokban az intézményekben, ahol volt koronavírusos megbetegedés, a honvédség közreműködését is kérték a fertőtlenítéshez. 

A tisztifőorvos szólt arról is, hogy változik a korosztályok érintettsége is, hiszen a 42. héten a 40-49 évesek aránya már meghaladta a 20-29 évesekét, valamint a 65 év felettiek aránya is 15 százalék fölé emelkedett. Az újonnan megbetegedettek átlagéletkora 44,4 év, ugyanakkor a tizennégy évnél fiatalabbak csak 4,6 százalékban szerepelnek az adatokban. 

Müller Cecília ismertetése szerint mostanra minden háziorvos megkapta az influenzaoltásokat, melyet első körben a veszélyeztetetteknek és a 65 év felettieknek javasolnak az orvossal való egyeztetés után. Az oltást a foglalkozás-egészségüggyel foglalkozó orvosok is beadhatják.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019