hirdetés
Belföld

Így vélekednek a koronavírus kapcsán a vásárlók

hirdetés
A koronavírus európai megjelenéséről hallva az emberek egy része a hírek szerint vásárlásba kezdett, és helyenként a közösségi oldalakon megjelent képek tanúsága szerint valósággal „kifosztottak” egyes polcokat az üzletekben.
Bevásárlás
Még nem figyelték meg a vásárlók, hogy pánikszerűen vinnék a boltokból a tartós élelmiszert (Forrás: pixabay.com / analogicus)
hirdetés

Az a hír járja, hogy többen máris raktározni kezdtek arról hallva, hogy a koronavírus új törzse – az úgynevezett Covid-19 – megjelent több európai országban is. Ennek járt most utána az InfoRádió; a rádió riportere több boltot is felkeresett, hogy kiderítse, mennyire fogynak a tartós élelmiszerek.

Az egyik óbudai szupermarketben járva a rádió munkatársa azt tudta meg a helyi tapasztalatokról hallva, hogy minden polc tele van, ugyanakkor a dolgozók folyamatosan töltik újra a készletet. Egy idősebb férfi csak annyival nyugtázta a helyzetet kérdésére, hogy 

hirdetés

„Folyik a felvásárlás indokolatlanul”. 

Egy ugyancsak megkérdezett nő ellenben egyelőre nem tapasztalta, hogy kezdenének elfogyni a polcokról a tartós élelmiszerek, de nem tartja kizártnak, hogy egy pánik kapcsán ez megtörténjen. 

Egy másik nő azt mondta, ugyan ismerősei közül többen fontolóra vették, hogy a szokottnál kicsivel több dolgot vásároljanak be a héten, de a környezetében még senkin nem lett úrrá pánik. 

Volt, aki egy másik üzletben járva ugyanakkor találkozott üres polcokkal, de Óbudán ilyesmit egyelőre még ő sem tapasztalt. Mások a sajtó hatását vélelmezik a felvásárlások mögött, amely például az olaszországi helyzettel kapcsolatosan éppen ilyen viselkedést közvetít a nézőknek, olvasóknak.

A rádiónak valaki azt mondta, hogy a gyógyszertárakban is sok lázcsillapító fogy tudomása szerint, míg valaki más úgy vette észre, hogy sokan vannak olyanok is, akik szájmaszkot szereznek be már most. 

Persze akadt olyan is, aki nem titkolta: ő nemcsak most, de mindig kartonszámra vásárol, s nem egyesével, hiszen így nőtt fel. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019