hirdetés
Belföld

Ismét mennek szűrőbuszok a hátrányos helyzetű térségekbe

hirdetés
Ebben az évben is folytatja a buszos szűrővizsgálatokat a Nemzeti Népegészségügyi Központ, ezúttal természetesen a járványvédelmi szempontokat is szem előtt tartva.
Egészségügy
A hátrányos helyzetű településeken lesz elérhető a szűrőprogram (Forrás: pixabay.com / tomwieden)
hirdetés

Ebben az évben júniusban veszi kezdetét a kormányhatározatban szereplő településeken az autóbuszos népegészségügyi szűrőprogram, s ezúttal az NNK a járványvédelmi szempontokat is figyelembe veszi majd a vizsgálatok szervezésénél – számol be róla az InfoStart.hu a Magyar Nemzet cikke alapján. 

A Helybe visszük a szűrővizsgálatokat nevezetű programot tavaly indították el a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal és a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézettel együttműködve, s annak keretében 2019-ben kilenc megye összesen 31 településén végeztek el 37 szűrési napon több mint 2300 személyen szűrést. 

hirdetés

A szűrővizsgálatok alkalmával az általános állapotfelmérés mellett kardiológiai, nőgyógyászati, valamint a vastagbelet érintő szűrésre is alkalom nyílt, s az NNK-val szerződéses jogviszonyban álló helyi egészségügyi szolgáltatók szabad kapacitásának függvényében más szűrővizsgálatokat is biztosítottak. 

Így például volt, ahol angiológiai, bőrgyógyászati, vagy éppen fül-orr-gégészeti szűrővizsgálatok is voltak, s akadt, ahol dietetikai tanácsadással is tudták segíteni a hátrányos helyzetű települések lakóit. Mindezeken felül a Magyar Máltai Szeretetszolgálat az egyévesnél idősebb gyermekek számára szemészeti szűrést biztosított.

A vastagbélrák korai szűrésének elősegítésére továbbfejlesztik a szűrő-kolonoszkópos hálózatot, például új vizsgálati eszközök beszerzésével is. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019