hirdetés
Belföld

Jövő héten dől el, hogyan karácsonyozhatunk

hirdetés
Müller Cecília az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a kormány a jövő héten hoz majd döntést arról, hogy milyen szabályozások lesznek érvényben a karácsonyra vonatkozóan.
Jövő héten dől el, hogyan karácsonyozhatunk
hirdetés

Az országos tisztifőorvos az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy 4136 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, így már 225 209 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 165 – többségében idős, krónikus beteg – fertőzött személy. Négy százaléknak nem volt semmilyen ismert alapbetegsége.

hirdetés

Az elhunytak száma jelenleg így már 5142 fő, míg 65 888 ember meggyógyult – írja az InfoStart.hu Müller Cecília tájékoztatása alapján.

Kórházban 7732 koronavírusos beteget ápolnak, lélegeztetőgépen 649-en vannak.

Müller Cecília elmondta, hogy még emelkedik a kórházban ápoltak száma, de már nem olyan gyorsan, mint a múlt héten, s továbbra is a járványgörbe ellaposítása a cél az egészségügyi rendszer terhelésének enyhítése érdekében.

Egyelőre a karácsonyi szabályokról bővebb információkat nem tudtunk meg, hiszen ebben a kérdésben a jövő héten születik kormányzati döntés, amelyhez az operatív törzs javaslatokat tesz majd.

Bíznak azonban benne, hogy az ünnepeket a család körében, biztonságban el lehet majd tölteni.

A tisztifőorvos azonban azt tanácsolta, hogy az ajándékvásárláskor ne menjünk zsúfolt helyekre, ne legyenek tele a plázák, illetve mindenki találja ki, hogy szeretne venni, és céltudatosan induljon vásárolni az ünnepekre. Ugyancsak tanácsolta a webáruházi vásárlást.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés