hirdetés
Belföld

Június 19-től le lesz zárva a Nyugati

A Nyugati pályaudvar tetőfelújítása mellett június 19-től 17-ig kiemelt karbantartások is lesznek, ami a pályaudvar teljes lezárásával fog járni a közel egy hónapos időszakban.

Június 19-től le lesz zárva a Nyugati
hirdetés

A MÁV-csoport honlapján megjelent közlemény szerint már 90-95 százalékos készültségű a Nyugati pályaudvar vágánycsarnoka, és folyamatosan halad a munka a gyorsétterem, a pénztárcsarnok, a 10. vágány melletti irodarész, valamint a közért és néhány másik tetőrész tetőszerkezetén is.

A vágánycsarnok nyílászáróinak restaurálása és a nosztalgia órák felújítása is tart még, s dolgoznak a vápafűtési rendszer és a villámvédelem kiépítésén is. Több peront érintően a hangosítási rendszer is megújul.

Mindeközben ideiglenesen a pályaudvar egészét érintő átfogó karbantartás miatt június 19-től 17-ig szünetel majd a vonatforgalom. A karbantartást a vakáció idejére időzítették, hogy minél kevesebbek napi rutinját érintse a kellemetlenség.

A karbantartás kiterjed a felsővezetéki hálózat és a vágányok javítására, a váltók cseréjére, az utastájékoztatás megújítására, valamint az akadálymentesítés kiépítésére is. A csarnokon belül és kívül magasépítményi és közmű munkálatok elvégzésére is sor kerül.

„A karbantartás ideje alatt a Nyugatiból nem indulnak és oda nem is érkeznek vonatok, ezért jelentős menetrendi változások lépnek életbe a pályaudvart érintő vasútvonalokon”

– hívja fel a figyelmet a vasúttársaság közleményében.

A munkálatok hatására a későbbiekben egyébként csökken a meghibásodások kockázata, valamint a sebességkorlátozások megelőzése miatt a menetrend is javul.

Az utazóknak a vasúttársaság javasolja, hogy az érintett időszakban előre tájékozódjanak, és tervezzék meg az útvonalat, továbbá számoljanak akár negyed órával hosszabb eljutási idővel.


hirdetés

További híreink