hirdetés
Belföld

Karácsony Gergely aggodalmát fejezte ki a járvány második hulláma miatt

hirdetés
Karácsony Gergely főpolgármester nyílt levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz, mert „feltételezi, hogy vele és sok magyarral együtt” a kormányfő is egyre inkább aggódik a koronavírus-járvány második hulláma miatt.
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely főpolgármester (Készítette: Linkoman - A feltöltő saját munkája, Közkincs, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=83235023)
hirdetés

A levélben kifogásolja, hogy az önkormányzatok az állítása szerint jelenleg nem kapnak érdemi tájékoztatást, holott a védekezésben ők is jelentős szerepet játszanak. 

Karácsony Gergely úgy fogalmazott, az embereknek is egyre nagyobb szükségük volna a több és pontosabb információra, s a maga részéről már tudatta is a kormányfővel, hogy a Fővárosi Operatív Törzs a napokban több döntést is hozott a védekezésről – számol be róla a 24.hu.

hirdetés

A főpolgármester ismertette, igyekeznek elérni a teljeskörű maszkhasználatot a közösségi közlekedésben, valamint kiemelten védik a szociális intézmények ellátottjait és dolgozóit, azon felül pedig egyeztettek a Magyar Orvosi Kamara elnökével is, valamint értékelték az Innovációs és Technológiai Minisztérium járványmatematikai modellező és epidemológiai projektjének nyilvánosságra került munkaanyagát.


Az alábbi levelet írtam Orbán Viktor miniszterelnöknek a koronavírus-járvány második hullámával kapcsolatban....

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. szeptember 10., csütörtök


Karácsony Gergely ezek alapján a miniszterelnök mielőbbi állásfoglalását kérte az egyéni tesztek bővítéséről és országszerte az ingyenes tesztek lehetőségéről. 

Ezzel kapcsolatosan megjegyezte, véleménye szerint sokan vannak, akiknek megoldhatatlan terhet jelent a tesztek kifizetése, holott akár munkahelyükbe is kerülhet, ha nem tudják felmutatni a teszteredményeket. 

A főpolgármester szólt arról is, hogy egyre több oktatási intézményben jelent gondot a fiatalok körében terjedő járvány kezelése és az állami protokollok betartása. Egyúttal támogatását fejezte ki Merkely Béla professzor azon felvetése iránt, hogy hasznos volna a tanárok ingyenes állami szűrése. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019