hirdetés
Belföld

Kellemetlen, nyolclábú problémát hozhat az enyhe tél

hirdetés
Az enyhe tél a kullancsok számára kedvező volt, hiszen így a kemény fagyok nem tizedelhették meg a lárvákat. A már megszokott élősködők mellett azonban félő, új fajok is megjelenhetnek, amelyek más betegségek terjesztésében játszanak szerepet köztigazdaként.
Kullancs
Közönséges kullancsból is sok élheti túl ezt a telet (Forrás: pixabay.com / Erik Karits)
hirdetés

Az enyhe tél olyasmi, aminek első gondolatra csak örülni tudunk, hiszen így nem kellett – legalábbis eddig – komoly mínuszokban fagyoskodnunk. Csakhogy hasonlóképpen éreztek sajnos a kullancslárvák is, amelyeket így nem tizedelt meg a tél hidege – írja a Blikk a TV2 Tények riportja alapján. 

A Tényekben megszólaló szakértők szerint hónapokon belül valóságos „kullancsinvázió” is kialakulhat, ráadásul az enyhe időjárás miatt az afrikai kullancs is megjelenhet hazánkban. Ezt a fajt eddig nem igazán találhattuk meg Magyarországon, és vele kapcsolatosan rossz hír az, hogy ez a kis élősködő a krími-kongói láz kórokozóját is terjesztheti. 

hirdetés

Sajnos a riportban elhangzottak szerint ezt a betegséget az azt elkapó személyek pár nap múltán már maguk is tovább tudják adni másoknak, hiszen cseppfertőzés útján is terjed a vírus. 

Aki kullancsot talál magában, a szakértők javaslata szerint azt legegyszerűbben a patikákban kapható kullancskiszedő csipesszel távolíthatja el. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019