hirdetés
Belföld

Két balatoni strandra is kelleni fog a védettségi igazolvány

Korábban kiderült, hogy a hazai fizetős strandokon nem lesz kötelező a védettségi igazolvány – szemben a fürdőkkel, ahol igen –, azonban az üdülni készülők jobb, ha szem előtt tartják, hogy a Balaton két strandján is kérni fogják a plasztikkártyát.

Két balatoni strandra is kelleni fog a védettségi igazolvány
hirdetés

Folyamatosan nyitnak a strandok a Balatonnál, és úgy néz ki, hogy ezek zöme védettségi igazolvány nélkül is látogatható lesz. Fontos ugyanakkor tudni, hogy ez nem minden esetben van így, amire a fürdőzők is jobb, ha felkészülnek – mind a balatonberényi Naturista strand, mind pedig a balatonfüredi Széchenyi strand bejáratánál kérni fogják a plasztikkártya felmutatását – derül ki a CsodalatosBalaton.hu cikkéből.

A portál egy listába szedte össze a fizetős balatoni strandokat és az egyszeri belépésre jogosító, idei felnőtt napijegy árakat, de megjegyezték azt is, hogy a legtöbb strandon van gyermek, nyugdíjas, esetleg egyéb kedvezmény is. Ezen kívül az elő- és utószezonban, amint az a korábbi években is jellemző volt, olcsóbb lehet a belépő ára, amiről a jegypénztárakban lehet érdeklődni.

Felhívták a figyelmet arra, hogy több strandnál is lehetőség van a belépők az interneten történő megvásárlására, amivel elkerülhető a sorban állás. Akad olyan hely is, ahol némi kedvezmény is jár az internetes belépővásárlásért.

Noha a strandok zöme május végén, június elsején már megnyitotta kapuit, továbbra is akad néhány, amely csak később, a hónap közepén, netán vége felé kezdi fogadni a látogatókat.

A legolcsóbb belépő idén – a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert 300 forintos belépője mellett, amihez a kutyának 200 forintért lehet jegyet váltani – 450 Ft (a balatonszepezdi Szepezdfürdői Ifjúsági strand és az ugyanitt található Víriuszi strand látogathatóak ilyen összegért), míg a legdrágább 5 ezer forintos belépővel a tihanyi Plage 18 esetében kell számolni. Utóbbinál azonban hétfőn, kedden, szerdán, és csütörtökön mindig 50% árengedményt biztosítanak, vagyis ilyenkor 2500 forintért is látogatható a strand.

A teljes lista a CsodálatosBalaton portálon elérhető.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Tóth Zsolt)


hirdetés

További híreink