hirdetés
Belföld

Kormányinfó – Kiderült, szigorítanak-e a járványügyi intézkedéseken

hirdetés
Többen már várták a mai Kormányinfót, hiszen szerdán ülésezett a kormány, s ekkor meghozták a döntést arról is, hogy várhatóak-e a koronavírus-helyzettel összefüggésben újabb korlátozások.
Kormányinfó
Kormányinfó
hirdetés

Gulyás Gergely előzőleg július tizenhatodikán, az aznapi Kormányinfón azt már elárulta, hogy nem rendezik meg az augusztus 20-ai ünnepségeket és a tűzijátékot ebben az évben, valamint ismert volt az is, hogy augusztus 15-ig nem tarthatóak ötszáz fősnél nagyobb zenés, táncos események. 

A mai, július 30-ai Kormányinfón a várakozásoknak megfelelően el is hangzottak azok az információk, amelyek a jövőbeli korlátozásokról szólnak.

hirdetés

A Blikk szerint Gulyás Gergely elmondta, hogy a kormány előző nap este fél 11-ig ülésezett. 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte azt is, hogy Magyarország azon országok közé tartozik, akik az első hullámot a legjobban kezelték, azonban közel a második hullám – vagy talán már el is kezdődött – a környező országokban, s Európa-szerte ismét fellángolt a vírus. Hazánkban jelenleg stagnál a járvány az új fertőzöttek számát tekintve, s a szomszédból, Horvátországból is jó hír érkezett, ahol az elmúlt kilenc napban az új fertőződések száma csökkenő tendenciát mutatott.

Gulyás Gergely elmondta, hogy a kormány hosszú elemzések után úgy döntött, hogy nem változtat a jelenlegi szabályokon.

Ez azt jelenti, hogy továbbra sem lehet 500 főnél nagyobb rendezvényt tartani – még augusztus 15. után sem. 

Az elmaradt fesztiválok nyomán a zenészszakma 5,3 milliós segélycsomagban részesül. A tervezett garázskoncert-sorozathoz pedig anyagi segítséget nyújtanának.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019