hirdetés
Belföld

Koronavírus gyanújával vizsgálnak egy Komárom-Esztergom megyei családot

hirdetés
Balassagyarmat önkormányzatának Facebook-oldalán közölték, hogy négy embert vizsgálnak a település kórházában koronavírus gyanújával.
Egészségügy
Egyelőre egyik beteg sem mutat tipikus tüneteket (Forrás: pixabay.com / Darko Stojanovic)
hirdetés

A balassagyarmati önkormányzat bejegyzését a Blikk vette észre, amely egyúttal idézte is az ott megfogalmazottakat. 

A bejegyzést azzal kezdik, hogy ismertetik, az aktuális ülésen napirend előtt Dr. Szabó Géza kórházigazgató főorvos és képviselő tájékoztatta a város lakosságát a városi kórház fertőző osztályát érintő, a Tisztifőorvos által a koronavírus kapcsán elrendelt kötelező intézkedésekről.

hirdetés

Megjegyezték, hogy a Dr. Kenessey A. Kórház fertőző osztálya Nógrád és Komárom-Esztergom megyék tekintetében teljes hatáskörű feladatellátást végez, amiből következik, hogy a koronavírus fertőzés gyanújával diagnosztizált betegek és közvetlen környezetük megfigyelése mindkét megyét érintően ezen az osztályon történt.

Jelenleg egy négy fős családot tartanak szakszerű megfigyelés alatt a kórházban a Komárom-Esztergom megyei Tisztifőorvos döntése alapján, azonban az érintett négy személy egyike sem mutat egyelőre típusos tüneteket.

Közülük ketten azonban rosszul voltak, és nemrégiben Olaszországban tartózkodtak, ezért döntöttek úgy, hogy az egész családot megfigyelés alatt tartják. Az orvosok jelenleg a vizsgálati (vér, orr és szájnyálkahártya) eredményekre várnak.

Amennyiben egy beteg pozitív koronavírus vizsgálati eredményt mutat, úgy automatikusan a budapesti Szent László Kórházba kerül át, míg a pozitív leletet nem produkáló közvetlen hozzátartozók karanténba kerülnek az illetékes megyei tisztifőorvos által elrendelt helyen, amely lehet az illető személy otthona, vagy valamelyik egészségügyi intézmény is. A negatív leletet produkáló vizsgálatba vontak a hozzátartozóikkal együtt hazamehetnek. 

„A kórházban elrendelt látogatási tilalom nincs ezekkel az esetekkel összefüggésben, azt az influenza járvánnyal kapcsolatos megbetegedési szint miatt rendelte el a tiszti főorvos”

– teszik hozzá a bejegyzésben. Egyúttal felidézik azt is, hogy minden koronavírussal kapcsolatos intézkedés megtételét a Tisztiorvosi szolgálat megyei és országos vezetői végzik, az egészségügyi dolgozók által jól ismert protokoll szerint.

A tájékoztatás szerint a Nógrád Megyei Kormányhivatal sajtó és/vagy Népegészségügyi Osztályán kérhetőek hivatalos információk, ezen felül pedig a fejleményekről a Gyarmati TV-n és a MEGAFON rádión keresztül is lehet tájékozódni. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019