hirdetés
Belföld

Koronavírusra utaló jelekkel került kórházba egy magyar nő a Fülöp-szigeteken

Az esetről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán számolt be, azonban elmondta is, hogy miután mindkét teszt negatív eredményt mutatott, a nő elhagyhatja az egészségügyi intézményt.
Szijjártó Péter Ausztriában
A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal a nemzetközi atomenergiai konferencián Bécsben 2020. február 10-én. MTI/KKM/Borsos Mátyás
hirdetés

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon egy videós bejegyzéssel jelentkezett, amelyben a koronavírussal kapcsolatos információkról is tájékoztatta az embereket. Elmondása szerint jelenleg a világ közvéleményét leginkább e vírus, valamint a hozzá kapcsolódó egészségügyi kihívások foglalkoztatják, s a diplomaták is folyamatosan foglalkoznak a témával.

A miniszter szavait idézve a Blikk azt írta, egy magyar nőről is tudomást szereztek a diplomaták, aki a Fülöp-szigeteken került kórházba.

hirdetés

A nőt Szijjártó Péter ismertetése szerint azért kellett az egészségügyi intézménybe szállítani, mert a koronavírusra jellemző tüneteket mutatott, azonban miután megvizsgálták őt, s mindkét teszt negatív eredményt mutatott, az orvosok szakvéleményükben úgy látták, a beteg elhagyhatja a kórházat.

Az érintett állampolgárral a magyar diplomaták továbbra is tartják a kapcsolatot. 

A miniszter bejegyzéséből kiderült, hogy egy karantén alá helyezett tengeralattjárón, Japán területén három magyar is tartózkodik, akikkel ugyancsak fenntartják a kapcsolatot. A hajón 135 ember fertőződött meg, a magyar utasoknak azonban egyelőre nincsenek gyanúra okot adó tünetei. Ők a karantén lejártakor, február tizenkilencedikén hagyhatják el a hajót.

Mindezen felül Kínában már 188 magyar regisztrált konzuli védelemre, akik ugyancsak számíthatnak a magyar diplomaták segítségére. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019