hirdetés
Belföld

Kötelező a maszkviselés a Pécsi Tudományegyetem bizonyos részein

Kötelező az orvosi maszk viselése a Pécsi Tudományegyetemen a mai naptól az intézmény bizonyos részein.

Kötelező a maszkviselés a Pécsi Tudományegyetem bizonyos részein
hirdetés

A Pécsi Tudományegyetem Operatív Stábja a koronavírus delta variánsának megjelenése és annak sokszoros fertőzőképessége, illetve a járványügyi adatok mérsékelt emelkedése és a tanévkezdés tapasztalatai miatt döntött úgy, hogy a biztonságos jelenléti oktatás és biztonságos munkahelyi környezet megteremtésének érdekében a maszkhasználat szabályait 2021. szeptember 13-tól kezdődően a visszavonásig szabályozza - írja az InfoStart.hu.

Ennek értelmében az Egyetem területén kötelező a szájat és az orrot folyamatosan eltakaró orvosi maszk használata a Klinikai Központ területén a vonatkozó jogszabályi és belső utasítások szerinti módon, a zárt térben tartott, jelenléti foglalkozások (pl. előadás, szeminárium, gyakorlati óra) során, (az előadást tartó személy kivételével), a személyes jelenléttel megvalósuló ügyintézés során, illetve

a személyes jelenlét mellett, zárt térben tartott értekezletek, testületi ülések során, ha a biztonságos távolságtartás vagy a helyiség megfelelő szellőztetése nem megoldható.

Noha nem kötelező, de erősen ajánlott a szájat és az orrot folyamatosan eltakaró orvosi maszk használata a közösségi terekben, közlekedő folyosókon, kollégiumokban, irodákban és a zárt térben zajló rendezvényeken.

Az intézmény leszögezte azt is, hogy senki számára sem tiltható meg a maszkhasználat, és az orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, valamint a textil vagy más anyagból készült maszkot bárki jogosult használni.

Az egyetem határozata nem vonatkozik a fenntartásában álló köznevelési intézményekre, ahol az Emmi ágazati iránymutatásainak megfelelően rendezett a kérdés.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Juraj Varga)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés