hirdetés
Belföld

A légúti betegeknél súlyosabb következményekkel járhat a koronavírusos betegség

hirdetés
Továbbra is az idősek és krónikus betegek körében fordul elő nagyobb arányban a súlyos lefolyású koronavírus-betegség, azonban a légúti betegek esetében is igaz, hogy nagyobb a kockázat a súlyosabb lefolyású betegségre – derült ki az operatív törzs mai sajtótájékoztatójából. Egyúttal felhívták a figyelmet arra, hogy emiatt is fontos beadatni az influenza elleni oltást.
Teszt
Újfajta tesztet vizsgáltak (Forrás: pixabay.com / fernando zhiminaicela)
hirdetés

Müller Cecília országos tisztifőorvos a hétfői sajtótájékoztatón elmondta, hogy a lélegeztetőgépre került magyar betegek fele meggyógyul, ami nemzetközi összevetésben is jó arány – írja a Blikk.

Megjegyezte, a fertőződések emelkedése fokozódó jellegű, s egyre több esetet jelentenek a kijelölt laboratóriumaik, így fontos, hogy az emberek betartsák az általuk megfogalmazott ajánlásokat és jogszabályokat. 

hirdetés

Hozzátette, a WHO elemzése szerint jelenleg Magyarország a „középmezőnyben” van a fertőzöttek és az elhunytak szempontjából is.

Müller Cecília szerint közösen kell védekeznie mindenkinek a maga helyén, és ebből senki sem maradhat ki. Legjobb védekezésnek pedig azt tartja, hogyha nem is kapjuk el a betegséget, amelyben a gyakori kézmosás, a kézfertőtlenítés és a maszkviselés fontosságát is kiemelte. 

Az országos tisztifőorvos szólt arról is, hogy több antigépalapú tesztet fejlesztettek már ki a tudósok, melyek az aktuális fertőzöttséget képesek mutatni. Ezt a tesztet a Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriuma bevizsgálta, s úgy látták, hogy pozitivitás esetén nagyon nagy az egybeeshetőség a PCR-teszttel is, így egy újabb diagnosztikai eszköz kerülhetett képbe. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019