hirdetés
Belföld

Majdnem 150 kiskutyát szállítottak el az állatvédők egy állatkínzótól

hirdetés
Összesen 148 kutyát szállítottak el egy karcagi férfitól, rossz körülmények közül az állatvédők. Eközben a nyomozók a férfit gyanúsítottként hallgatták ki.
Kutyák
Több kutya hangszálait elvágta az elkövető, hogy ne jelentsék fel (Forrás: police.hu)
hirdetés

Szeptember 23-án egy karcagi házhoz ment a Karcagi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársa a hatósági állatorvos kíséretében, majd a helyszínen megállapították, hogy 99 kutyát tartanak rossz, zsúfolt körülmények között.

A kutyák nagy részének nem volt hangja, feltehetően azért, mert eltávolították a hangszálukat, ezzel maradandó egészségkárosodást okozva nekik. 

hirdetés

A helyszínre kivonult nyomozók megállapították, hogy a kutyák tulajdonosa életvitelszerűen egy másik házban élt, így oda is kivonultak, s az ott végzett kutatás során másik negyvenkilenc kutyát is találtak, amelyek egy részének szintén nem volt hangja. 

Ekkor értesítették az állatvédőket is, akik aztán a két ingatlanból összesen 148 kutyát vittek el. 

A rendőrök elfogták és a Karcagi Rendőrkapitányságra előállították a feltételezett elkövetőt, majd gyanúsítottként hallgatták ki őt. A férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését, és azzal magyarázta a tettét, hogy a kutyák szaporításával foglalkozik, és nem akarta, hogy a szomszédok a sok kutya ugatását hallva feljelentsék őt. 

A nyomozók a gyanúsított lakhelyén végzett kutatás során több millió forint készpénzt foglaltak le. A harmincegy éves férfi ellen állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019