hirdetés
Belföld

Másfél évet töltött előzetesben, pedig ártatlan volt

hirdetés
Másfél évet töltött előzetes letartóztatásban egy férfi, akit annak idején a makói kettős gyilkossággal gyanúsítottak, s ez idő alatt született kislányát is alig-alig láthatta csak a tévedés miatt. Most, tizenöt év múltán elfogták a gyilkosságokkal gyanúsítható férfit, így az ártatlanul gyanúsított férfi megszólalt megpróbáltatásaival kapcsolatosan a Ripostnak.
Makói gyilkosság
Nemrégiben sikerült elfogni a gyilkossággal gyanúsítható valódi elkövetőt (Forrás: police.hu)
hirdetés

Annak idején másfél évet töltött előzetes letartóztatásban a makói kettős gyilkossággal ártatlanul gyanúsított K. Norbert, a megölt 78 éves nő unokája, aki megpróbáltatásairól most a Ripostnak számolt be. 

A legfájóbb számára (persze, a téves gyanúsítás mellett) talán az lehetett, hogy felesége éppen kisebbik gyermekükkel volt terhes, amikor a rendőrök 2004. november 30-án egyszeriben csak elvitték őt otthonából. A kislány a rá következő év május 10-én született meg, de mivel a feleség az ügy egyik tanúja volt, a férfi pedig börtönben volt, így a kislányát csak fél év elteltével láthatta – írja a Blikk a Ripost cikkére hivatkozva.

hirdetés

A férfit a rendőrség annak ellenére gyanúsította meg nagymamája és testvére megölésével, hogy volt alibije, ennek oka pedig az lehetett, hogy a nyomozás során a szagmintája egyezést mutatott azzal, amelyet a gyilkos menekülő útvonalán rögzítettek. 

Ekkor a férfi azt mondta, hogy valószínűleg azért egyezhetett a szagminta, mert gyakran járt a nagymamájánál, ahol nem egyszer az udvaron vizelt, s az elkövető a vizelet által érintett helyre lépve magán hordozhatta tovább menekülése során a szagot. 

K. Norbertet végül azért helyezték szabadlábra, mert az áldozatok körme alatt talált DNS nem egyezett az övével. 

Most, hogy a gyanú szerint elfogták a valódi tettest, K. Norbert örül annak, hogy e tekintetben pont került a tragikus eset végére, azonban elmondta azt is, sokat jelent neki, hogy a helyi közösség végig kiállt mellette, s még a polgármester is ártatlanságát hangoztatta. 

A férfinek 2,5 millió forintos kártérítést ajánlottak fel a börtönben töltött időszakra.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019