hirdetés
Belföld

Medve sétált Miskolcon

hirdetés
Medvét észleltek a miskolci önkormányzati rendészet kamerái vasárnap hajnalban, amiről a rendészek értesítették a rendőrséget is. Az önkormányzat az eset miatt felveszi a kapcsolatot a Bükki Nemzeti Park és a helyi vadaspark szakembereivel.
Medve
Medvét láttak Miskolcon (Forrás: pixabay.com / milesz)
hirdetés

Hajnalban, egy óra előtt egy medve sétált előbb a Lyukóvölgybe vezető Testvériség utcán, majd a villamossíneken a város irányába, később pedig a Torontáli utcára, majd az Őzugró utca irányába fordulva ismét eltűnt a kamerák elől – írja az InfoStart.hu a helyi polgármesteri hivatal közlése alapján. 

A Lyukóvölgyben élők nem sokkal korábban már láttak medvenyomokat az esők után sárossá vált talajon, és az egyik kerítésen a medve bundájából származó szőrcsomó is fennakadt. 

hirdetés

Az önkormányzat a polgárőrségtől és az önkormányzati rendészet munkatársaitól azt kérte, hogy járőrözzenek a területen, s eközben fokozottan hívják fel az arrafelé élők figyelmét az esetleges veszélyekre.

A lap szerint a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei arra figyelmeztetik az embereket, hogy kerüljék a medvét, ha tehetik, s ne próbáljanak barátkozni az állattal, legyen az bármilyen korú is, és ne feledjék, hogy a bocsok közelében valószínűleg az anyjuk is ott van, márpedig a legtöbb konfliktus éppen az anyamedvékkel történik. A helyiek és kirándulók a +36 30 861-3808-as ügyeleti telefonszámon jelezhetik a nemzeti parknak, ha medvét láttak.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019