hirdetés
Belföld

Még fél millió beoltott, és nyithatnak a teraszok

A miniszterelnök újabb részleteket közölt a fokozatos nyitás menetével kapcsolatosan a közösségi oldalán megjelenő videóban.

Még fél millió beoltott, és nyithatnak a teraszok
hirdetés

Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon megosztott videóban elmondta, hogy már 3 millió magyar megkapta legalább az első oltását, és 3,5 millió beoltottnál kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai.

Az iskolákat ellenben csak fokozatosan nyitják meg, így egyelőre csak az alsó tagozatosok és az óvodások térnek vissza az intézményekbe, míg a felső tagozatokon a középiskolákhoz hasonlóan később állnak vissza a jelenléti oktatásra.

A miniszterelnök a vendéglátóhelyek helyzetével kapcsolatban nemcsak azt mondta, hogy a 3,5 millió beoltott esetén – ami akár jövő hét szerda-csütörtök körül meglehet – megnyithatnak a teraszok, de azt is, hogy a teraszdíj eltörlésével is segítik a vendéglátósokat.

Egyúttal köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett az oltási feladatokban.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Forbanviktor%2Fvideos%2F512997223199171%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>

hirdetés

További híreink
hirdetés