hirdetés
Belföld

A megfelelő táplálkozás is fontos a fertőződések megelőzéséhez

hirdetés
Müller Cecília országos tisztifőorvos azt javasolta, hogy napi három ökölnyi gyümölcsöt fogyasszon a téli időszakban, aki teheti, hogy ezzel is csökkentsék a fertőzés kockázatát. Emellett az alkoholfogyasztás és dohányzás mértéknek csökkentését is fontosnak nevezte.
Koronavírus
Az egészséges életmódnak is fontos szerepe lehet a fertőzés megelőzésében (Forrás: pixabay.com / iira116)
hirdetés

Az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján Bognár Lajos országos főállatorvos is megszólalt, aki mindenekelőtt megnyugtatott mindenkit azzal, hogy az élelmiszereken és csomagolóanyagaikon keresztül nem terjed a koronavírus, ám a felhasznált alapanyagokat mindenki próbálja otthon 60 fok fölé melegíteni.

Müller Cecília a sajtótájékoztatón az InfoStart.hu szerint ismertette a friss, a járvánnyal kapcsolatos adatokat, valamint megjegyezte, hogy a harminchárom elhunyt krónikus betegségben szenvedett, illetve volt köztük, akinek gyors lefolyású, daganatos betegsége volt. Egyikük még csak húsz éves volt.

hirdetés

Az országos tisztifőorvos megjegyezte, a fertőzöttek számának emelkedésével azok száma is nőtt, akiket kórházban, illetve lélegeztetőgépen ápolnak. 

Az idős életkor önmagában is kockázati tényező a koronavírus szempontjából, s ez volt az oka annak is, hogy szeptember hetedikén ki- és bejárási tilalmat rendeltek el az idősotthonokban, ami hatékonynak is bizonyul. 

Ugyanakkor hatvan otthont még így is érint a fertőzés, és az intézmények közül öt az első hullámban is érintett volt. Az otthonokban összesen 707 pozitív teszteredmény született, ötvenöten már meggyógyultak. Hat intézményben a pozitívak száma meghaladja a 30 főt, ám a többi érintett otthonban jellemzően csak egy-két ellátott fertőződött. Jó hír ráadásul, hogy az intézmények 96 százalékába még nem jutott be a vírus. 

Müller Cecília a fertőzés megelőzésben kiemelte a kiegyensúlyozott táplálkozás szerepét, aminek része a napi három ökölnyi gyümölcs fogyasztása és a bőséges folyadékfogyasztás is. Ellenben az alkoholfogyasztást és a dohányzást mérsékelni kell. 

Ajánlotta, hogy naponta legalább harminc percet mozogjunk, lehetőleg a szabad levegőn, s továbbra is érvényes, hogy azok, akik nem egy háztartásban laknak, lehetőleg tartsanak távolságot, s mindenki mosson gyakran kezet.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019