hirdetés
Belföld

Meghalt a nő, akinek májusban egy rutinműtét során fertőtlenítővel mosták ki a hasüregét

hirdetés
Sóoldat helyett fertőtlenítőszerrel mosták ki a hasüregét egy nőgyógyászati rutinműtét során egy nőnek még tavasszal a szigetvári kórházban.
Műtét
Összecserélték a két szert tartalmazó üvegeket (Forrás: pixabay.com.)
hirdetés

A szigetvári kórházban műtöttek egy kétgyermekes csurgói nőt, akinek azonban a műtét végén sóoldat helyett fertőtlenítőszerrel mosták ki a hasüregét – derült ki az RTL Híradónak a májusi műtéttel kapcsolatosan készült újabb riportjából.

A tragikus tévedést az okozta, hogy összecserélték a sóoldatos és a fertőtlenítőszert tartalmazó üvegeket.

hirdetés

A műtét után az édesanyát válságos állapotban szállították a pécsi klinika intenzív osztályára, ahol azonban nem tudtak már rajta segíteni.

A riportban egy szakembert idézve ismertetik, hogy a fertőtlenítőszer az összes sejtet roncsolja, ezért jelent veszélyt, ha a hasüregbe jut. A szétroncsolt szerv működési zavara ráadásul még tovább súlyosbíthatja a helyzetet. A csatorna megkeresésére a szigetvári kórháztól megerősítették, hogy a mérgezés szövődményei okozták az asszony halálát – a történtek miatt egyúttal sajnálatát fejezte ki a szigetvári kórház főigazgatója.

A rendőrség közlése szerint folyamatban van a büntetőeljárás az ügyben – még májusban indítottak ismeretlen tettes ellen foglakozás körében elkövettet gondatlan veszélyeztetés miatt eljárást.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019