hirdetés
Belföld

Meghalt a Veronai buszbaleset hős tanára

hirdetés
Hatvanhat évesen elhunyt Vígh György testnevelő tanár, aki a veronai buszbaleset során hősiesen segített a diákokon. Ő maga azonban két gyermekét vesztette el a tragédiában, és súlyosan megsérült. A gyászhírt a Verona angyalai Facebook-oldalon osztották meg csütörtökön.
Gyertya
November elején lett volna 66 éves az elhunyt Vígh György (Forrás: pixabay.com / klickblick)
hirdetés

A hős testnevelőtanár hosszú betegség után hunyt el, amellyel már január óta küzdött bátran – derül ki a Blikk cikkéből. 

A lap felidézi, a testnevelő tanár a 2017. januári veronai buszbaleset során feleségével az égő busz ablakán át menekítette ki a diákokat, s eközben súlyos égési sérüléseket szenvedtek. Harminc éves fiukat és tizenkilenc éves lányukat nem tudták megmenteni. 

hirdetés

Vígh György a Blikknek korábban elmondta, hogy nyirokrendszerét támadta meg a rák, és a Honvédkórházban ápolták, ahol több kemoterápiás kezelést is kapott, többször azonban erős fájdalmai miatt nem tudott felkelni sem. 

A hős tanár akkor a lapnak azt mondta, hogy az elmúlt harmincöt évben mindig a Balatonon töltötte a nyarakat, és ez volt az első olyan nyár, amikor a betegség miatt kórházban feküdt, viszont szívesen utazott volna ismét a tó partjára, hogy ott lábadozzon. 

Beszélt arról is, hogy a veronai buszbaleset óta rosszul aludt, és gyakran voltak rémálmai is.

„A fiam, Balázs közvetlenül előttem ült, de nem tudtam megmenteni. Se a lányomat, Laurát. A gyógyuláson kívül az a fontos, hogy az ő emléküket ápoljam. A tragédia óta bárhová mentünk, magammal vittem a fotójukat, a kórteremben is itt vannak velem. Elengedtem a haragot, de tudni akarom, kik a felelősek a halálukért”

– fogalmazott korábban a tanár.

Felesége szerint az nyugtatta meg némileg a gyászoló apát, hogy hihetett benne, van egy másik világ, ahol egyszer majd mindannyian újra találkoznak. 

Vígh György búcsúztatása a XV. kerületi, Rákos úti Jézus Szíve Plébánián lesz.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019