hirdetés
Belföld

Meghosszabbítják a lejáró kedvezményre jogosító igazolványok felhasználhatóságát a MÁV és Volán járatain

hirdetés
Meghosszabbítják a november tizenegyedkén életbe lépett újabb járványügyi helyzet miatt az e hónap negyedikét követően lejáró utazási igazolványok és igazolások felhasználhatóságát a Volán és a MÁV járatain – adta hírül a MÁV-Start közleményében.
Busz
Nem kell aggódni a lejáró bérletek miatt (Forrás: pixabay.com / Marie Sjödin)
hirdetés

A közlemény szerint a döntésről megjelent kormányrendelet szerint a lejáró, hivatalos, utazási kedvezményre jogosító igazolványok és igazolások elfogadhatók a veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig.

Továbbra is lehet használni azokat az okmányokat, amelyeknek a tavaszi veszélyhelyzet megszűnését követően, vagyis június után újabb fél évre meghosszabbították az érvényességét. 

hirdetés

Ez az utasok számára azt jelenti, hogy nem kell a már lejárt, kedvezményes utazásra jogosító okmányok miatt aggódniuk, hiszen azok pótlására a veszélyhelyzet megszűnését követően is lesz lehetőségük.

Az utasokat továbbra is arra kérik, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat, valamint javasolják, hogy részesítsék előnyben az elektronikus jegy- és bérletvásárlási lehetőségeket, hiszen így csökkenteni lehet a sorban állást, és a személyes érintkezéseket. 

Egyúttal emlékeztettek rá, hogy már nemcsak a járműveken és a zárt utasforgalmi terekben kell maszkot viselni, hanem emellett az állomások, megállóhelyek és megállók teljes területén is. Aki ennek a kötelezettségnek nem tesz eleget, azt kizárhatják az utazásból, illetve 8000 forint pótdíj fizetésére kötelezhetik.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019