hirdetés
Belföld

Megölte főbérlőjét egy férfi Budapesten

hirdetés
A lakbér kapcsán nem tudott megegyezni főbérlőjével egy – jelenleg már – huszonnyolc éves férfi, aki emiatt megölte a férfit. A rendőrség befejezte az ügy vizsgálatát.
Rendőrség
A férfi megölte főbérlőjét, majd felgyújtotta a lakrészt (Forrás: pixabay.com / fsHH)
hirdetés

Tavaly január 28-án 16 óra 9 perckor érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy füst árad Budapest VII. kerületében egy István utcai lakásból.

A kiérkező rendőrök egy holttestet és egy elpusztult kutyát találtak az oltás közben, a falon és a padlón pedig vérnyomokra lettek figyelmesek – derül ki a police.hu oldalon megjelent közleményből.

hirdetés

A helyszíni vizsgálatok megállapították, hogy a 49 éves férfi halálát idegenkezűség okozta, s a széleskörű adatgyűjtést követően 20 percen belül elfogták azt a huszonhét éves férfit, aki a gyanú szerint előbb megölte a főbérlőjét, majd pedig felgyújtotta a szobát. 

A szemle során a BRFK Életvédelmi Osztály nyomozói az akkor 27 éves férfi szobájában véres ruhadarabokat és egy vérrel szennyezett kést is lefoglaltak.

A nyomozás adatai szerint a főbérlő egy héttel az esetet megelőzően két szobát adott ki a sátoraljaújhelyi B. Jánosnak és a férfi három ismerősének, nekik azonban a beköltözést követően fizetési nehézségei támadtak.

A huszonhét éves férfi január 28-án délelőtt fizetési haladékot akart kérni a főbérlőtől, aki viszont ragaszkodott hozzá, hogy kifizessék neki a bérleti díjat, s azt mondta, hogy ha nem fizetnek, akkor ki kell költözniük a lakásból. 

Idővel azonban az egyezkedésből veszekedés lett, s az akkor 27 éves B. János a negyvenkilenc éves férfit többször megszúrta egy késsel, majd pedig megfojtotta, a holttestet pedig a szobájába húzta.  Ezután a férfi kutyáját is a szobába csukta, és felgyújtotta a lakrészt. 

A BRFK Életvédelmi Osztályának nyomozói a sátoraljaújhelyi B. Jánost emberölés bűntett és állatkínzás bűntett gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, valamint őrizetbe vették. Az azóta már 28 éves gyanúsított továbbra is letartóztatásban van. 

A nyomozás vizsgálati szakaszában a BRFK Nyomozó Főosztály Életvédelmi Osztály nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, s a keletkezett iratokat átadták az illetékes ügyészségnek. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019